Zavřít reklamu

Společnost Foxconn zahájila místní výrobu iPhonu XR ve své indické pobočce, která se nachází nedaleko Chennai. Kromě loňského XR postupem času dojde také na výrobu iPhonu 11. Cílem je především snížení nákladů na výrobu, snížení cen ale Apple údajně zatím nemá v plánu. Spuštění výroby předcházelo několik týdnů zkušebního provozu, stejně jako četná jednání s vládou ohledně potřebných schválení.

Když společnost Apple letos v dubnu potvrdila své plány na rozšíření výroby v Indii, nijak nespecifikovala, o jaké modely se bude jednat, spekulovalo se ale o tom, že by se zde měly vyrábět iPhony XR a XS, určené pro srpnovou distribuci. Podle některých zpráv ale v té době stále ještě chyběla určitá schválení. Podle zprávy serveru ETTelecom jsou nyní výrobní linky plně připraveny na iPhone XR, do budoucna přijde na řadu také letošní iPhone 11. Podle některých zdrojů by se v Indii mohl vyrábět také iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, výroba těchto modelů ale oficiálně potvrzena nebyla.

iPhony, vyrobené v Indii, by měly být určené převážně pro místní trh, nikoliv však výhradně – měly by se distribuovat i do jiných oblastí včetně Evropy. Apple se chce výrobou iPhonů v Indii kromě jiného alespoň částečně osamostatnit od Číny, důvodem jsou ale také vysoké daně, uvalené na produkty, vyrobené mimo Indii. Z tohoto důvodu zde Apple zahájil v minulosti také výrobu iPhonu 6s a iPhonu SE. Tento krok by měl firmě ušetřit okolo dvaceti procent nákladů.

Dnes nejčtenější

.