Zavřít reklamu

Informací ohledně Apple Card je i několik týdnu po jejím spuštění stále plný internet. Vraťme se však nyní o pár týdnů zpět, kdy se spuštění a uvedení Apple Card teprve plánovalo. V této době se vedly obrovské spekulace ohledně toho, zdali kooperace Applu a banky Goldman Sachs není příliš riskantní, a zdali je vůbec Goldman Sachs z jablečné kreditní karty schopen profitovat, popřípadě se alespoň pohybovat v neutrálních číslech. Mnoho analytiků uvádělo, že po spuštění Apple Card bude Goldman Sachs v obrovských finančních problémech. Jak se ale podle posledních informací ukazuje, tak je to přesně naopak.

Společnost Goldman Sachs a především její výkonný ředitel , David Solomon, nemůže být dle jeho slov šťastnější. Spuštění Apple Card s sebou neslo mnoho rizik, avšak v tomto případě se dokonale hodí přísloví „risk je zisk“. Solomon uvádí, že má Apple Card za sebou nejúspěšnější rozjezd v historii kreditních karet. O této informaci se Solomon podělil v rámci včerejší konference s investory. Společně s Applem a Goldman Sachs stojí za vytvořením Apple Card i společnost Mastercard.

Vypadá to, že společnosti Goldman Sachs se v poslední době nebývale daří. Během tří let došlo prostřednictvím služby Marcus ke vkladům v celkové hodnotě 55 miliard dolarů, na půjčkách poté Goldman Sachs vydělal 5 miliard dolarů a spustil úspěšnou kreditní kartu Apple Card. Solomon dále uvádí, že o jablečnou kreditní kartu je stále obrovský zájem, a že se společnosti tento risk rozhodně vyplatil. Bohužel pro nás, v Česku a potažmo kdekoliv jinde ve světě, kromě Spojených států, se Apple Card jen tak nedočkáme. Prozatím se tedy můžeme jen modlit, že uvedení Apple Card i mimo USA bude otázkou krátkých měsíců a nikoliv dlouhých let.

Dnes nejčtenější

.