Zavřít reklamu

Každý z nás už se určitě někdy dostal do situace, kdy potřeboval obnovit nějakou webovou stránku. Někdy to je v případě, že čekáte na spuštění prodejů nových iPhonů, jindy zase třeba jelikož vám na stránce něco nefunguje a chcete ji nechat znovu načíst. V operačním systému Windows je k obnovení webové stránky přiřazena klávesa F5, která se sice nachází i na Macu, avšak slouží ke snížení úrovně podsvícení klávesnice. I na Macu lze stránku obnovovat velmi jednoduše a to i pomocí klávesnice.

Jak na Macu vytvořit klávesovou zkratku pro obnovení webové stránky

Pokud jste někdy chtěli na Macu obnovit v rámci Safari webovou stránku, tak jste museli napravo od textového pole pro adresu stisknout ikonu šipky. Obnovení stránky můžete v Safari provést také tak, že v horní liště rozkliknete možnost Zobrazení, kde zhruba v polovině kliknete na možnost Znovu načíst stránku. A pokud chcete využít klávesové zkratky pro tuto akci, tak stačí, když stisknete Command + R. Právě tato zkratka zastupuje klávesu F5, která se pro obnovení stránky používá ve Windows.

obnoveni_web_stranky_F5_6

Pokud chcete klávesovou zkratku z nějakého důvodu změnit, tak samozřejmě můžete. Není to nic složitého. Stačí se přesunout do Předvoleb systému, kde rozklikněte sekci Klávesnice. Poté v horním menu zvolte možnost Zkratky a v levém menu se přesuňte do kategorie Zkratky aplikací. Zde poté stiskněte ikonu + a v novém okně vyberte aplikaci Safari, Název příkazu zvolte přesně (bez uvozovek) „Znovu načíst stránku“ a jako Klávesovou zkratku zvolte tu, kterou požadujete. Poté klikněte na Přidat.

Dnes nejčtenější

.