Zavřít reklamu

Ještě před vydáním nejnovější generace jsme co chvíli četli nelichotivé zprávy o tom, že prodeje iPhonů klesají a zařízení s Androidem jdou na odbyt více než kdy předtím. Odpůrcům Applu podobné novinky sloužily spíše jako munice a skoro to až vypadalo, že mají v lecčem pravdu. Naštěstí se spolu s novou řadou modelů vše obrátilo k lepšímu a o iPhone 11 a prémiový iPhone 11 Pro je obrovský zájem. Když však pomineme informace týkající se pouze nové generace, je tu také další statistika, která dokazuje, že to s úpadkem prodejů není tak horké.

Podle analytiků investiční banky Piper Jaffray se naopak ve Spojených státech, tedy domovském trhu Applu, daří iPhonům přímo výborně. Čísla však zahrnují zejména náctileté uživatele, z nichž 83 % vlastní právě jablečný telefon. Sama o sobě by tato informace mohla být poměrně nevypovídající, ale analytici tuto skutečnost podepřeli ještě dalším faktem, který jasně hraje do karet Applu. Společnost totiž mapuje procento uživatelů využívajících dané zařízení již několik let a letošní rok je v tomto smyslu zlomový. Zatímco ještě loni používalo iPhone 82% náctiletých, letos toto číslo povyrostlo na 83%, tedy nejvyšší v historii. Je tak patrný jasný nárůst, který dokazuje, že obliba jablečných zařízení neustále stoupá. Zejména pak u mladistvých.

Souvisejíci

Co se průzkumu trhu týče, 86 % respondentů uvedlo, že by si iPhone přálo. Jablečné telefony mají tedy vyhráno, ale chytré hodinky na tom jsou o poznání hůře. Z celkové statistiky je totiž vlastní pouze 20% náctiletých a pouhých 23% se vyjádřilo, že si je v příštích 6 měsících zakoupí. Přesto se v porovnání s konkurencí jedná o výhru na plné čáře. Zařízení s Androidem totiž vlastní pouze 10% uživatelů, z nichž 2% vlastní také chytré hodinky Samsung Gear. Jedná se o poměrně zajímavé zprávy, které by mohly potěšit jak akcionáře, tak samotnou jablečnou společnost. Sice se průzkum vykonával na vzorku 9500 mladistvých, což zdaleka nereprezentuje celou věkovou kategorii v populaci, ale přesto si díky této statistice můžeme udělat jasný obrázek o aktuálním stavu popularity iPhonů a Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.