Zavřít reklamu

S herní platformou Apple Arcade jablečná společnost rozhodně nešlápla vedle. Nezávislí vývojáři jsou z této možnosti nadšení, hráči jsou zaplaveni desítkami kvalitních titulů a Apple si mne ruce nad tím, jaký dobrý krok udělal. Po Crossy Road Castle, tedy exkluzivní povedené plošinovce, která zabaví na hezkých pár hodin, tu máme rovnou několik dalších počinů. Nabídka platformy se tedy rozroste o pět dalších kousků, z nichž každý si najde své příznivce a základnu fanoušků.

Apple zkrátka ví, jak na hráče zapůsobit. Nejdřív přišel s exkluzivním pokračováním legendární hříčky Crossy Road, která zaujala desítky milionů uživatelů po celém světě, a teď se vytasil s dalšími zajímavými tituly. Řeč je konkrétně o Decoherence, kde se vžijeme do role vědce a pilota, jenž má za úkol sestavit bytelné roboty z různorodých částí. Ti se následně utkají s protivníky v aréně, tudíž čím lepší součástky zvolíte, tím lépe pro vás. Nebudou chybět akční PVP souboje, kde se budete moci posouvat výše v žebříčku, a možnost poměřit síly s boty v kampani pro jednoho hráče. Pro klidnější povahy tu máme INMOST, atmosférickou a příběhovou puzzle hru, kde hraje prim příběhová linie a rovnou tři hratelné postavy. V jejich roli se podíváte do opuštěného hradu, kde čeká temné tajemství a bude jen na vás, abyste se proplížili kolem nepřátel, vyhnuli se pastím a pokořili všechny hádanky.

Pokud ale dáváte přednost hudbě, jistě si vychutnáte Mind Symphony. Jak již název napovídá, celý zážitek bude založen na elegantní kombinaci hratelnosti a hudby. Hra automaticky přizpůsobí herní prostředí zvolené skladbě tak, aby bylo co nejpříjemnější a pořádně vás uvolnilo. Máte-li však chuť na větší krvák a odreagování pomocí násilí, určitě vás potěší ShockRods. V této hře nebude chybět obrovský arzenál smrtelných zbraní, spousta skákání, vyhýbání se střelám a další mechanismy, jenž vám zkrátí dlouhé podzimní večery. Jedná se více méně o tradiční střílečku, kde bude vaším cílem vystřílet protější tým, ukradnout mu vlajku, nebo udělit co největší poškození. Bude jen na vás, zda se vyřádíte raději sami, nebo v týmu. Poslední přírůstek nicméně zklidní váš tep a uvede vás spíše do meditativního stavu. Počin jménem Stela nás zavede do prastarého zvláštního světa, který pomalu zaniká a my tomu budeme v roli mladé dívky přihlížet. Půjde spíše o filmový a atmosférický zážitek, který z vás jen tak nevyprchá. V každém případě se jedná o vynikající přírůstky do již tak nabité nabídky. Uvidíme, s čím Apple přijde příště.

Dnes nejčtenější

.