Zavřít reklamu

Zlé časy, kdy hodnota Applu padala o miliardy dolarů den co den, jsou zřejmě ty tam. Úspěch nových iPhonů, ale i obliba služeb a dalších produktů totiž v posledních týdnech tlačí hodnotu Applu strmě nahoru, díky čemuž se včera dokonce dostala na nejvyšší hranici ve své historii. 

Poslední rok a půl byl pro Apple, co se týče jeho hodnoty, skutečně divoký. Nejprve slavil úspěch ve formě překonání hodnoty jednoho bilionu dolarů, přičemž v říjnu 2018 se dokonce jeho akcie obchodovaly za 233,47 dolarů za kus, aby následně kvůli Timu Cookovi a jeho prohlášení pro investory, že se společností zrovna ideálně nedaří, hodnotově propadl o stovky miliard dolarů. Úpadek se však podařilo zastavit díky zlepšujícím se prodejům na důležitých trzích a následným představením nových iPhonů 11 a 11 Pro, o které je dle prakticky všech analytiků velký zájem. Z toho důvodu se tak včera Apple po skončení obchodování na burze mohl pochlubit hodnotou 1,067 bilionu dolarů, přičemž jedna jeho akcie se obchodovala za 236,21 dolarů. Výrazně tak překonal svůj rekord z října loňského roku. A jen pro zajímavost – jen za poslední měsíc (tedy za měsíc od představení nových iPhonů) vzrostla jeho hodnota o úctyhodných 10 %. 

Je vcelku pravděpodobné, že se bude hodnota Applu zvyšovat pozvolna i nadále, jelikož nic nenasvědčuje tomu, že by se měl blížit jakýkoliv větší problém. Nicméně zlomové bude bezesporu ohlášení finančních výsledků za 3. letošní čtvrtletí, které proběhne ve středu 30. října od 23 hodin našeho času. Pokud na něm zazní pozitivní zprávy, hodnota Applu může opět vystřelit vzhůru. Pokud však naopak představitelé Applu neoznámí očekávané výsledky, úpadek hodnoty bude nevyhnutelný. 

Dnes nejčtenější

.