Zavřít reklamu

Naše nepravidelná rubrika o povedených adventurách se rozrůstá téměř každý den. Vývojáři mobilních her, zejména pak ti nezávislí, si zkrátka oblíbili tvorbu nenáročných titulů z tohoto ještě do nedávna pozapomenutého žánru a chrlí na nás desítky různých počinů. Zatímco většina by se dala zařadit do takové střední vrstvy, alespoň co se originality týče, jednou za čas se objeví hra, která překvapí i zkušeného hráče. Tentokrát je jí pozoruhodná adventura The Wanderer: Frankenstein’s Creature od tvůrců z La Belle Games.

Poslední dobou jsme z velké části informovali zejména o retro počinech, které se inspirovaly u arkádových her z přelomu tisíciletí a stavěly především na hratelnosti. Teď tu ale máme něco speciálního, a to adventuru, která si zakládá zejména na příběhu. Vžijeme se totiž do role obávaného Frankensteinova monstra, které se samotné vydá do světa za cílem poznat lidskou rasu a ideálně si po cestě udělat i nějaké nové přátele. Z toho vyplývá, že se nedočkáme žádné hororové atmosféry, ale čeká nás spíše emocionální dobrodružství. Záleží na samotném hráči, zda se pomocí voleb, které bude muset v průběhu hry udělat, rozhodne uchýlit na dobrou, či špatnou stranu. Tvůrci totiž přišli s poměrně neobvyklou herní mechanikou. Celé prostředí a soundtrack se budou neustále měnit a přizpůsobovat tomu, jakou možnost si hráč zvolí.

Kromě vynikajícího hudebního doprovodu ale nechybí ani pozoruhodná vizuální stránka a point-and-click hratelnost, která z dnešních her téměř vymizela. Každá úroveň bude mít navíc vlastní osobitou sadu vodových barev, na nichž celá grafika stojí. Uvidíme, zda se vývojářům z francouzského studia La Belle Games podaří prorazit. Jisté je, že se můžeme těšit na netradiční záležitost, která se brzy objeví jak na iOS, tak Androidu. Pokud vše půjde jak má, na začátku roku 2020 můžeme dokonce čekat i verzi pro konzoli Nintendo Switch

Dnes nejčtenější

.