Zavřít reklamu

Programová nabídka jablečné streamovací služby  TV+ bude již brzy obohacena o nový kousek. Apple totiž odkoupil práva k muzikálovému zpracování Vánoční koledy. V hlavních rolích by se měli objevit Ryan Reynolds a Will Ferrell. Muzikál vychází ze stejnojmenného klasického románu Charlese Dickense, a Apple se v „boji“ o příslušná práva musel utkat s rivaly, jako je Netflix, společnost Warner Bros. nebo třeba Paramount Pictures.

Konkrétní výši nabídky, se kterou Apple nakonec zabodoval, se nejspíš nikdy nedozvíme. Jednoznačně ale přebil nabídky konkurentů a investice se jistě vyplatí. Hvězdné obsazení si také bude žádat hvězdné honoráře – ve hře jsou desítky milionů dolarů za natáčecí dny, vyplácené jak účinkujícím, tak i produkci. Přesná výše těchto částek zůstává v utajení, spekuluje se ale o „neobvyklých ustanoveních“, která mají potenciál stát se pro digitální obsah standardem. Práva k původní hudbě, napsané pro muzikálové ztvárnění Dickensovy Vánoční koledy, si ponechali filmaři, ačkoliv o ně Apple stál. Stejně tak filmaři žádali návrat autorských práv po 20 – 25 letech, výsledek tohoto vyjednávání ale není  znám.

Muzikál Vánoční koleda budou moci zhlédnout nejenom předplatitelé streamovací služby  TV+. Snímek by se měl dostat i na plátna kin – stejné plány má Apple i s dalšími vybranými tituly, které se mají v kinech promítat ještě před tím, než si odehrají svou premiéru v rámci služby  TV+. Kromě Vánoční koledy se v  TV+ můžeme těšit na seriály The Morning Show nebo See, dětské pořady jako Helpsters nebo Snoopy ve vesmíru a řadu dalších zajímavých titulů. Některé pořady budou v rámci služby k dispozici již od jejího listopadového spuštění, další budou postupně přibývat.

Dnes nejčtenější

.