Zavřít reklamu

Pokud pomineme speciální Lego Mindstorms, které je spíše než jako hračka určeno jako pomůcka pro výuku programování, pak Lego až doposud nenabízelo žádné modely, které by bylo možné ovládat pomocí iPhone. To se však nyní změnilo s příchodem speciální „kostičky“ označované jako Lego Control+. Jedná se v podstatě o novou generaci známé sady Lego Power Functions, která dokáže vaše modely nejen rozpohybovat, ale nyní také propojit přímo s aplikací Control+ ve vašem iPhone.

Modely se připojí k telefonu pomocí rozhraní Bluetooth a v aplikaci poté již jen zvolíte, který model chcete ovládat. Dle výběru modelu se zobrazí grafické rozhraní s funkcemi, jenž jsou určené pro ten či onen model. V současné době jsou k dispozici dva modely, které přímo v balení nabízí Control+ a můžete je tak rozhýbat pomocí iPhone.

Lego Bagr Liebherr R9800

Pro milovníky techniky je zde je k dispozici model vůbec největšího bagru na světě. Ten nabízí množství složitých pohyblivých částí a je určen především pro starší děti nebo dospělé. Model je skutečně tím nejsložitějším, co v současné době můžete od společnosti Lego koupit. Díky propojení s Control+ jej můžete ovládat pomocí svého iPhone. Kromě pohybu bagru máte možnost jej otáčet ve všech směrech, otáčet nástavbou, zvedat nebo spouštět ramena a samozřejmě plnohodnotně ovládat také lopatu díky tomu máte možnost s bagrem skutečně bagrovat a využít jeho sílu například na pískovišti nebo na zahradě. Control+ navíc umožňuje využít také předpřipravené příkazy, díky kterým bagr například nabere hlínu a poté ji rovnou odveze do místa určení.

Samozřejmostí je pak také množství zvukových efektů, které vznikly nahrávkami skutečného bagru Liebgerr. Pokud chcete tedy model pro sebe a již vám není deset, je bagr tou nejzajímavější stavebnicí na trhu z produkce Lego.

LEGO RC Extrémní teréňák 4×4

Pokud se vám nechce hrát si s bagrem nebo stavět skutečně komplikovaný model, pak je tu jednodušší a levnější varianta, jak se dostat k soupravě Lego Technic Control+. Tu totiž najdete také v balení Extrémního teréňáku 4×4, který tak proměníte na klasické RC autíčko. Model disponuje velkými koly na kterých jsou pneumatiky s výrazným vzorem, díky kterému se projedete i v mírnějším terénu. Samozřejmostí je pak nezávislé, dokonce nastavitelné odpružení, díky kterému zvládnete i nějaké ty menší skokánky. Samozřejmostí pak jsou zvukové efekty, včetně zvuku motoru. Součástí balení je nejen sada Control+, ale také dvojice XL a jeden L motor, díky kterým máte nejen skutečný 4×4 pohon, ale hlavně dostatek síly k pohybu v terénu.

Pokud tedy chcete model se kterým se můžete vyláznit a užít si zábavu například se svými dětmi nebo jej chcete právě pro děti, pak je Lego RC 4×4 právě pro vás. Co by to navíc bylo za teréňák, když byste nevěděli v jakém úhlu se která náprava právě nachází a jak velké převýšení dokáže vyjet. Model je proto vybaven trojicí akcelometrů a trojicí gyroskopů, které vás o všem informují přímo na displeji telefonu.

Dnes nejčtenější

.