Zavřít reklamu

O adventurách všeho druhu informuje poslední dobou poměrně často, ale většinou se jedná o 2D záležitosti zahalené do retro kabátku, které sednou především staromilcům a hráčům starších, spíše arkádovějších her. Tentokrát tu ale máme něco speciálního, co zaujme všechny, kteří mají oblibě ponurou noir atmosféru a vyšetřování složitých případů. Nejnovější počin od vývojářů ze Sunlight Games nás totiž zavede zpět do 20. let minulého století, kdy na ulicích řádil organizovaný zločin.

Poslední kvalitní adventurou zabývající se řešením rozličných případů byla hra The Wolf Among Us. Od té doby se na počiny obklopené noir atmosférou jaksi pozapomnělo a drsní detektivové vyšli z kurzu. Naštěstí se tuto situaci snaží zlepšit studio Sunlight Games, které si na netradiční hry potrpí. Tentokrát přispěchalo s titulem Gansters 1920, kde se vžijeme do vyšetřovatele jménem Lake, který je v patách zločinecké skupině stojící za vykradením banky. Pochopitelně nebudou chybět nekompromisní výslechy podezřelých, spousta etických dilemat a pomsta v podobě nájemných vrahů, jejichž jediným cílem bude sprovodit detektiva z tohoto světa. Vše bude zahalovat ponurá noir atmosféra, kterou si užijeme z izometrického pohledu.

Grafická stránka sice příliš neoslní, ale to příběh bohatě vykompenzuje. Naším cílem totiž bude nalézt několik hesel schovaných po herním světě a z nich následně na základě výslechů a indícií vytvořit správnou kombinaci. Zatím hra vypadá nanejvýš pozoruhodně a jedinou otázkou tedy zůstává herní doba. Ač by se totiž mohlo zdát, že vyřešení případu zabere jen několik hodin, už jen samotný průzkum světa a interakce s ostatními postavami váš pobyt ve zločinci ovládaném městě hezky prodlouží. Pokud si tedy potrpíte na pořádně syrovou atmosféru a nespočet logických hádanek, neváhejte zamířit na App Store. Za79 korun si užijete zábavu na spoustu hodin.

Dnes nejčtenější

.