Zavřít reklamu

Stejně jako každý rok, i letošní generaci iPhonů si vzala do parády ruská klenotnická společnost Caviar, zabývající se výrobou luxusních edicí nejen technologických produktů. Ty jsou sice pro běžné smrtelníky nedostupné, ale je minimálně zajímavé vidět, jak lze iPhone změnit k nepoznání a ozdobit ho nějakým tím zlatem či stříbrem. Tentokrát se společnost zaměřila na iPhone 11 Pro a vytvoření speciální verze, která bude ke koupi za lákavých 31 280 dolarů.

Mnoho lidí spadající do bohatší vrstvy si rádo dopřeje nějakou tu extravagantní záležitost. A právě pro tyto zákazníky tu je ruské klenotnictví Caviar, které v minulosti již v mnohokrát předvedlo své dovednosti týkající se pozlacování telefonů a chytrých zařízení. Nejinak je tomu i u nejnovější generace jablečných telefonů, která vyšla před dvěma týdny. Netrvalo dlouho a společnost se pochlubila s výrobní řadou Victory, tvořenou z rozličných exotických materiálů. Změny se však nedočkala pouze záda iPhonu, tvůrci si poradili i s vypouklým fotoaparátem tak, aby splýval se zbytkem materiálu. Zatímco většina předchozích počinů byla tvořena výhradně ze zlata, teď Caviar neváhal sáhnout například po materiálu z legendární potopené lodi Titanic nebo kosmické lodi Vosstok 1. Ne, vážně nepřeháníme. Společnost zašla tak daleko, že si nějakým záhadným způsobem obstarala části těchto známých oceánských i vesmírných plavidel a zapracovala je do celkového designu.

Konec konců, speciální edici od Caviaru má dokonce sám prezident Vladimir Putin a dle dostupných informací si ji nemůže vynachválit. Cenovka však plně odpovídá využitému materiálu, což dokazuje nejdražší, zlatý model iPhonu 11 Pro Max s cenovkou 31 280 dolarů, pojmenovaný Victory Diamond. Do této ceny jsou ale započítány i diamanty, vyskládané do tvaru V na zadní straně telefonu. O něco příznivější cenovku nabízí Victory Desire ze zlata a kůže krajty, který vychází na 20 tisíc dolarů, tedy 460 tisíc korun. Do nejnižší cenové kategorie spadají modely postříbřené iPhone 11 Pro a Pro Max s kůží z aligátora a fragmenty bronzu či Titaniku. Ty se pohybují zhruba od 4 do 5 tisíc dolarů, v přepočtu 92 až 115 tisíc korun. Přijdou vám ceny přehnané, nebo se vám tento zvláštní styl líbí?

Dnes nejčtenější

.