Zavřít reklamu

Možná jste se již někdy dostali do situace, kdy se vám při práci v nějaké grafické aplikaci například při snaze vložit do projektu písmo celá appka zaseknula a přestala na vše reagovat. Příčinou může být chyba v nainstalovaných písmech, která se může projevit právě podobným chováním. Jak jí vyřešit?

Jak najít chyby v nainstalovaných písmech

Pokud už jste někdy do macOS instalovali nějaké písmo, tak jistě víte, že tak můžete učinit skrze utilitu s názvem Kniha písem. Tato aplikace však nefunguje pouze jako jakási „databáze“ nainstalovaných písem, ale disponuje také nástrojem, pomocí kterého si můžete jakékoliv písmo ověřit. Pokud si tedy chcete nainstalované písmo ověřit, tak prvně otevřete utilitu Kniha písem. Můžete tak učinit buď skrze Spotlight, anebo ji najdete v Aplikacích ve složce Utility. Po spuštění si v levém menu najděte písmo, které chcete ověřit, a označte jej. Jakmile tak učiníte, tak v horní liště klikněte na možnost Soubor, a poté zhruba uprostřed klikněte na záložku Ověřit písmo. Poté se zobrazí další okno, které už vám po několika sekundách vypíše, zdali je s písmem problém, či nikoliv. Ověřit můžete i několik písem najednou, stačí, když jich označíte více. V okně s ověřením poté můžete případně problémové písma odstranit.

Pokud stahujete písma z různých neověřených internetových stránek, určitě se vám bude hodit kontrola písma ještě před samotnou instalací. Jednoduše stačí, abyste v utilitě Kniha písem kliknuli v horní liště na Soubor, kde poté z rozevíracího menu vyberte možnost Ověřit soubor… Poté se otevře okno Finderu, ve kterém stačí stažený soubor písma najít, označit, a poté jej Otevřít. Takto si můžete ověřit, zdali nebude s písmem problém ještě před tím, než jej integrujete do systému.

Dnes nejčtenější

.