Zavřít reklamu

Cloudové úložiště iCloud Drive lze využívat mimo jiné ke sdílení souborů s ostatními uživateli. V současnosti však není sdílení zrovna dvakrát pohodlné a pokud například chcete sdílet více souborů, není možné je umístit do složky a tu následně přes unikátní odkaz s někým druhým sdílet. V takovém případě tedy buď musíte sdílet soubory postupně a nebo je “zabalit” třeba do .zip souboru a ten následně poslat po síti k příjemci. Poměrně nešikovné možnosti sdílení si je však Apple plně vědom a tak u nových systémů macOS Catalina a potažmo i iOS 13 a iPadOS 13 připravuje možnost snadného sdílení složek na iCloud Drive, které by bylo možné též přes unikátní odkazy. To sice začal Apple testovat už v červnu v rámci bet nových systémů, avšak záhy novinku stáhl a dnes na svém webu potvrdil, že hned tak nedorazí. 

Pokud jste se na sdílení složek přes iCloud Drive těšili, v případě macOS Catalina budete muset čekat až na jaro 2020. U iOS 13 a iPadOS 13 sice web Applu zatím hlásí, že novinky dorazí v průběhu podzimu, ale je vcelku pravděpodobné, že i tento termín se nakonec změní na jaro příštího roku, aby byla novinka zavedena plošně na všech systémech. Právě plošné zavedení by navíc zřejmě nikoho příliš neurazilo, jelikož bychom díky němu mohli všude novinku využívat skutečně naplno. 

Podobné odsouvání novinek není bohužel pro Apple ničím výjimečným. V živé paměti mají určitě mnozí z vás možnost ukládání a synchronizace Zpráv na iCloud. Tuto vychytávku sice představil Apple už v červnu 2017 spolu s iOS 11, avšak na iPhony ji dodal teprve pár týdnů před představením iOS 12, které proběhlo ve stejném měsíci o rok později. Co se pak týče hardwarů, podobný osud potkal před časem HomePod, jehož start prodejů byl též přeložen z podzimu na jaro. Nezbývá tedy než doufat, že je přeložení vydání nového způsobu sdílení složek na iCloud Drive prvním a posledním. 

Dnes nejčtenější

.