Zavřít reklamu

Sledujete rádi streamování her na Twitchi? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Pokud totiž vlastníte Apple TV, můžete si ode dnešního dne stáhnout z tvOS App Storu oficiální aplikaci Twitch, přes kterou lze vysílání vašich oblíbených streamerů jednoduše sledovat přímo na televizi. 

Popularita Twitche díky čím dál větší oblibě hraní videoher v posledních letech raketově vzrostla. Už před nějakým časem proto dorazila do App Storu aplikace pro iPhony a iPady, kterou zanedlouho následovala i aplikace pro Macy. Na poslední platformě, která je pro sledování Twitche přívětivá, však appka ne a ne dorazit. Zhruba před měsícem se však začala verze pro Apple TV intenzivně testovat a jak se zdá, vše u ní dopadlo na výbornou a tudíž nebylo nutné její další pozdržení u vývojářů. 

Aplikace pro Apple TV nabízí prakticky totéž co verze pro iOS či macOS. Velmi snadno přes ní tedy lze sledovat živé herní přenosy či různá videa, nebo se jednoduše zapojit do velkých diskuzí. Na Twitchi však lze samozřejmě nalézt i velkou spoustu jiného než herního obsahu, zejména pak mnohé sportovní přenosy. Výjimkou nejsou dokonce ani jinde placené sportovní přenosy, které sem někteří uživatelé Twitche streamují zdarma, aby potěšili své přátele či si nasbírali nové sledující. Faktem však je, že tyto pokusy končí zpravidla banem a nikoliv zviditelněním daného uživatele. 

Nová aplikace se zatím pozvolna rozšiřuje po App Storech v celém světě. Je tedy možné, že pokud se jí rozhodnete stáhnout hned teď, ve vyhledávání vám ji App Store na Apple TV zatím nenabídne. V takovém případě lze buďto vyčkat, nežli se objeví, nebo na Apple TV nastavit, aby se do ní aplikace stahovaly automaticky po instalaci jejich iOS verzí na iPhone se stejným Apple ID. Pak už stačí jen Twitch z iPhonu odinstalovat a znovu nainstalovat a máte vyhráno. 

Dnes nejčtenější

.