Zavřít reklamu

Nedávno představené iPhony se dle všeho skutečně prodávají jako na běžícím páse. Tyto informace již vypustily před časem na světlo světa mnohé analytické společnosti a nyní jí slyšíme i z dodavatelského řetězce Applu, ve kterém je stále rušno kvůli maximálnímu výrobnímu nasazení. Právě to bude přitom zřejmě trvat ještě déle než bylo původně v plánu.

Jablečná společnost podle informací uniklých z dodavatelského řetězce požádala výrobce iPhonů, aby o 10% zvýšili výrobu nejnovějších modelů oproti původním plánům, což v řeči čísel odpovídá zhruba 8 milionům kusům. Neopakuje se tak naštěstí scénář z loňska, kdy byla poptávka slabší a Apple se raději držel střídmějších čísel, než výrobu nakonec výrazně utlumil. Nečekaný zájem o letošní generaci ale společnost překvapil, což vyústilo v další komunikaci s dodavateli o zvýšení objemu výroby. Oproti minulé generaci je tak, alespoň dle slov jednoho z výrobců, o letošní modely o poznání vyšší zájem.

Ne každý z modelů se ale dočkal takto pozitivních výsledků. Zatímco v případě iPhonu 11 a 11 Pro poptávka výrazně převýšila nabídka, prémiový model Pro Max na tom tak slavně není. U něj dokonce musel Apple lehce snížit počet vyrobených kusů tak, aby odpovídal poptávanému množství. I tak se však jedná o skvělé zprávy pro jablečnou společnost, jelikož se prodejní situace konečně obrací k lepšímu. Nezbývá než doufat, že se podobný zájem udrží i v následujících měsících. Navíc se pomalu, ale jistě blíží Vánoce, což jistě zájem o novou generaci popožene. Vyměnili jste již svůj telefon za nový, nebo zatím čekáte?

Dnes nejčtenější

.