Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak dlouho byste se na internetové stránce museli posouvat níž a níž, dokud byste „neujeli“ nějakou vzdálenost? Pokud ano, máme pro vás tip na zajímavou stránku s názvem One Mile Scroll. Jak už název napovídá, tak v rámci této stránky budete scrollovat, a to celou jednu míli, respektive 1,6 kilometrů. One Mile Scroll však není jen o tom dojet na samotný konec stránky a říct si, že jste splnili úkol. V rámci scrollování se totiž na stránce objevují linky, které značí, jak moc je vysoká určitá věc. Jednoduše si tak můžete udělat přehled o výšce nějakých budov, předmětů či lidí.

Jakmile se na stránku One Mile Scroll přesunete, objevíte se na jejím samotném vršku. Nezačínáte tedy od nuly, jak byste mohli čekat, ale na jedné míli. Scrollováním níž a níž se dostáváte směrem k nule. Touto cestou vás budou doprovázet již zmíněné červené linky, u kterých se nachází název o objektu společně s tím, jak vysoký je. V některých případech se v jedné výšce nachází několik objektů, a tak se zobrazí možnost Multiple Objects, kterou si můžete rozkliknout. V případě 420 stop (128 m) je to například socha Buddhy v oblasti Fo-tu-šan, která je druhá největší na světě. Společně je na tomto bodě také uveden nejvyšší bod horské dráhy Top Thrill Dragster, která se nachází v americkém Ohiu.

Jak koncept celé stránky poberete je jen a jen na vás. Jednak je samozřejmě velice zajímavé vědět, jak dlouho byste museli scrollovat, abyste se na vašem displeji posunuli o jednu míli, ale také jsou zajímavé výškové informace, které se vám zobrazují v podobě červených linek. Jakmile dorazíte na samotný konec stránky, můžete se kliknutím přesunout na populární „destinace“. Součástí stránky je také formulář, pomocí kterého můžete na stránku přidat vlastní výškový údaj společně s popisem. Ten se zobrazí na stránce ihned, avšak vývojář jej může kdykoliv odstranit v případě, že se bude jednat o údaj falešný, či neslušný.  Za stránkou One Mile Scroll stojí Daniel Eatock a zobrazit si ji můžete zde.

Dnes nejčtenější

.