Zavřít reklamu

Analytik Dan Ives, specializující se na Apple, vydal tento týden zprávu, podle které by partnerské dodavatelské řetězce Applu navyšují své výrobní plány v očekávání vysoké poptávky po letošním iPhonu 11 a iPhonu 11 Pro. Společnost Wedbush Securities, pro kterou Ives pracuje, uvádí s odvoláním na nedávné kontroly v dodavatelských řetězcích, že ke změnám už pomalu dochází. Zvýšení produkce je podle všeho rovnoměrně rozděleno mezi iPhone 11 a iPhone 11 Pro.

Společnost Wedbush původně uvedla, že v letošním roce bude počet prodaných letošních modelů iPhonů činit 75 milionů až 80 milionů. Tento týden ale firma svůj odhad navýšila a uvádí, že se Applu s největší pravděpodobností podaří překonat milník osmdesáti milionů prodaných kusů. Na lepší časy by se podle společnosti Wedbush mohlo začít Applu blýskat i v Číně, kde by mezi spotřebiteli mohla vyvolat nadšení zejména relativně nízká cena iPhonu 11. Atraktivními faktory pro čínský trh by podle firmy Wedbush mohly být i barvy základního modelu a vlastnosti fotoaparátu.

Wedbush nevylučuje ani to, že v dohledné době přijdou ze strany Applu ještě další vylepšení, spojená s iPhonem 11. Přítomnost čipu U1 přispívá nejen k lepšímu fungování AirDrop, ale napovídá také tomu, že bychom se přece jenom mohli dočkat spekulovaného lokalizačního přívěšku, případně dalších doplňků. Plánovaný příchod Deep Fusion zase nasvědčuje tomu, že by Apple mohl v budoucnu zavést ještě další softwarová vylepšení (nejen) fotoaparátu. To, že se novým iPhonům daří, potvrdil i Tim Cook v jednom z nedávných rozhovorů, kde uvedl, že letošní modely zažívají opravdu silný start.

V závěru tohoto měsíce se v rámci vyhlášení finančních výsledků společnosti Apple dozvíme bližší detaily, podrobností ohledně prodeje iPhonů se ale s největší pravděpodobností nedočkáme – nezbývá tedy než se v tomto směru spolehnout na analýzy.

Dnes nejčtenější

.