Zavřít reklamu

Nintendo nás poslední týdny a měsíce bombarduje nejrůznějšími tituly s oblíbeným italským instalatérem, a ač by se mohlo zdát, že hry cílí spíše na východní fanoušky a tamní publikum, Mario opět po letech dobývá hráčská srdce po celém světě. Hříčka Dr. Mario World se sice příliš velkým hitem nestala, ale před pár dny vydaná závodní hra Mario Kart Tour celé snažení Nintendu nanejvýš vynahradila. Závody s italským instalatérem a jeho přáteli se totiž staly největším a nejstahovanějším titulem od této japonské herní společnosti.

Nintendo se sice zaměřuje především na svou konzoli Switch nebo stolní zařízení, ale čas od času přece jen zabrousí i do jablečné platformy a Androidu. Tentokrát se ale tato snaha společnosti obzvlášť vyplatila. Podle agentury Sensor Tower, vykonávající průzkum trhu a analýzu dat, bylo Mario Kart Tour staženo již ve více než 90 milionkrát. Toto číslo představuje několikanásobný nárůst oproti jakékoliv předchozí hře, jediným titulem blížícím se k této astronomické číslovce je Animal Crossing: Pocket Camp se 14 miliony staženími. Co se dalších her z univerza Maria a Fire Emblem týče, všechny z nich dosáhly sotva na několik milionů stažení. Vypadá to tedy, že tu máme favorita, který je na dobré cestě zbořit všechny dosavadní rekordy.

Rozdělení počtu stažení podle platforem bylo sice trochu nevyvážené, ale vzhledem k počtu uživatelů to dává smysl. Zatímco iOS zaznamenalo 36.5 milionů stažení, Android se dočkal o něco většího čísla, konkrétně 53.5 milionů. Pokud však vezmeme v potaz tržby, daří se Mario Kart Tour o poznání lépe právě na jablečné platformě, kde Nintendo vydělalo 9.6 milionů dolarů. Na konkurenčním systému to bylo pouhých 3.1 milionů, tedy třikrát méně. Dohromady si tedy japonská společnost přišla na 12.7 milionů dolarů, což je sice o poznání méně než v případě zaběhlých titulů jako je Super Mario Run nebo Fire Emblem: Heroes, jenž se pohybovala mezi 16 a 28 miliony, ale tam jde spíše o otázku monetizačních praktik. Ty jsou konec konců zmiňovány jako jediná nevýhoda nové závodní hry s Mariem a čelí nepříjemné kritice. V každém případě se ale jedná o obrovský úspěch a pro hráče to znamená volnou vstupenku do zářné budoucnosti, kde se na mobilních zařízeních dočkáme daleko více titulů s italským instalatérem.

Dnes nejčtenější

.