Zavřít reklamu

Práce na vylepšení Siri neberou konce. Podle zdrojů Marka Gurmana z Bloombergu pro ní totiž Apple připravil nástroje pro lepší práci s chatovacími komunikátory třetích stran. Díky nim by tak měla Siri zvládat daleko inteligentněji využívat například WhatsApp, Messenger či Skype. 

Nové softwarové aktualizace a nástroje by měly Siri naučit chytře rozpoznat, jaké aplikace využívá její majitel pro komunikaci s danými kontakty nejčastěji a poté, co by jí požádal o to, aby danému kontaktu odeslala určitou zprávu, Siri by to provedla právě přes nejčastěji využívaný komunikátor. Jinými slovy – Apple by vás již netlačil do využívání jeho vlastních řešení, ale de facto by vám rozvázal v tomto směru ruce. Velmi zajímavé přitom je, že veškerá zjištění ohledně preferovaných aplikací by se měla Siri učit v reálném čase a pokud byste tedy například z WhatsApp přesedlali po nějaké době na Messenger, Siri by vás měla napodobit a s kontaktem, se kterým jste dříve komunikovali přes první zmíněný komunikátor, by začala nově komunikovat přes druhý komunikátor. To vše bez jediného zásahu do nastavení a předělání výchozí aplikace či bez nutnosti říci Siri, skrze jakou aplikaci chcete komunikovat, jak je tomu nyní.

Pokud se novinka Applu usvědčí, v plánu má údajně později nasadit i aplikace na telefonování. Ty by měly fungovat na zcela stejném principu jako zprávy – tedy tak, že bude vaše návyky Siri sledovat, učit se z nich a později, když jí o něco požádáte, je napodobovat. Jedná se tedy bezesporu o skutečně velmi zajímavé vylepšení, které by mohlo využitelnost Siri výrazně přiblížit konkurenčním asistentům v čele s Googlem či Alexou. Tak či onak, využitelnost novinky bude v našich luzích a hájích zřejmě poměrně malá. Siri se tu totiž kvůli absenci českého jazyka velké oblibě netěší. Nezbývá tedy než doufat, že se v budoucnu podobného vylepšení dočkáme.

Dnes nejčtenější

.