Zavřít reklamu

Zatímco drtivá většina světových metropolí se může pochlubit minimálně několika jablečnými obchody, Mexiko bylo v tomto ohledu dlouhou dobu docela opomíjeno. Pomineme-li tamní politickou či ekonomickou situaci, až nyní trh dospěl do bodu, kdy se Applu vyplatilo vybudovat obrovský Apple Store. Jako vždy ale jablečná společnost na ničem nešetřila a pochlubila se s prvním obchodem svého druhu v Latinské Americe, který nechala zbudovat v rušné čtvrti Polanco.

Na slavnostní otevření se o víkendu přišly podívat davy lidí a rozhodně nebylo čeho litovat. Apple Antara totiž nabízí typický minimalistický design, obrovské posuvné prosklené dveře, díky nimž se do prostoru dostane dostatek přírodního světla, a fórum s obrazovkou o rozlišení 8K, kde budou probíhat semináře Today at Apple. Nechybí malé stromky vysázené po celém interiéru a příjemný dřevěný materiál, z něhož jsou vyrobeny pulty a stěny. Jablečná společnost se zkrátka činila a jako by toho málo, na tuto slavnostní událost rovnou pozvala umělce Edgara Florese a požádala ho, aby místním předvedl krátký workshop a své ilustrace. Co se zaměstnanců Applu týče, hlavní tváří se stala Deirdre O’Brien, viceprezidentka pro maloobchod, která vítala návštěvníky.

Třešničkou na dortu se poté stala mexická hvězda hudebního žánru R&B, Mariana „Nan“ de Miguel, také přezdívaná jako Girl Ultra. Na její počest dokonce Apple vytvořil speciální hudební seznam, který zveřejnil na platformě Apple Music. Jablečná společnosti si chce očividně vyžehlit ta dlouhá léta, kdy se Mexiku vyhýbala, což se jí prozatím nanejvýš daří. Kromě malého Apple Store v Santa Fe se totiž stal Apple Ankara jednou z dominant čtvrti a směle může konkurovat obchodům ve Spojených státech. Uvidíme, zda se jablečná společnost rozhodne v dohledné budoucnosti zbudovat další obchody, ale podle nadšení místních se jí to rozhodně vyplatí.

Dnes nejčtenější

.