Zavřít reklamu

Zdá se až neuvěřitelné, jakým tempem vývoj mobilních her pokračuje. Zatímco ještě před pár lety byly spíše pro smích a málokdo by si dovolil srovnávat takové hříčky s plnohodnotnými tituly na počítače a konzole, dnes již není výjimkou, že se stolní verze dočká portu také na mobilní zařízení. Ještě o něco překvapivější je to v případě MMORPG Black Desert Online, jenž původně vyšlo v roce 2016 a po premiéře na konzoli PlayStation 4 a brzkém vydání na Xbox One se chystá také na iOS. Dorazit by měla už 12. prosince.

Online hra na hrdiny Black Desert Online od vývojářů z Pearl Abyss je v mnoha ohledech poměrně kontroverzní. Její monetizační model si hráči příliš nepochvalují a nejeden z nich by si dovolil titul nazvat Pay-to-Win, kdy stačí vytáhnout kreditní kartu a zařídit si o poznání lepší výzbroj než má soupeř. Přesto ale hra slaví nevídaný úspěch a nedávno se pochlubila milníkem 10 milionů zaregistrovaných hráčů. Neméně si MMORPG pochvalují také hráči na konzolích, a tak se společnost rozhodla přivést akční souboje na iOS. Zatím mluvíme čistě o západní verzi, jelikož Jižní Korea se mobilního vydání dočkala již v únoru loňského roku. Naštěstí se vývojáři pustili do lokalizace a my si brzy užijeme tuto povedenou záležitost i na mobilních zařízeních.

Ať už je totiž přístup společnosti jakýkoliv, grafická stránka hry vypadá úžasně a souboje v reálném čase ještě lépe. Rozlehlý herní svět a spousta možností jak se postupem hrou vyprofilovat zabaví na stovky hodin, což naláká nejednoho fanouška podobného typu her. Chcete se snad stát bojovníkem, co bude sekat monstra na kusy hlava nehlava? Nebo jen poklidně rybařit a prodávat úlovky ostatním hráčům? Hra vás v tomto případě nijak nesvazuje a je jen na vás, jaký osud si zvolíte. Jedinou nevýhodou je nutnost investovat jak čas, tak mnohdy peníze, což by mohlo nováčky brzy odradit. Pokud se však vývojáři poučí a přispěchají se stejnou verzí, jaké se dočkali hráči v Koreji, máme se rozhodně na co těšit.

Dnes nejčtenější

.