Zavřít reklamu

Ač by se mohlo na první pohled zdát, že je Tim Cook neustále zavřený v kanceláři a řeší budoucnost společnosti, není tomu vždy tak. Generální ředitel jablečné společnosti má tendence cestovat po celém světě a se všemi se potkávat osobně, což již v minulosti mnohokrát dokázal. Zároveň je vidět, že si svou pozici užívá a drží se rčení, že i práce může být občas zábava. To konec konců potvrdil dalším výletem, tentokrát do sousedního Německa, kde se v mezičase stavil na legendárním Oktoberfestu.

Původně byl sice cíl výpravy odlišný, a to konkrétně navštívit místní zaměstnance a vývojáře aplikací pro App Store, ale každoroční svátek piva si zkrátka nemohl nechat ujít. Na svých sociálních sítích se pochlubil rovnou s několika fotkami, kde spokojeně drží tuplák, tedy litrový pivní korbel, a připíjí si s místními či svým doprovodným týmem. Kromě nějaké té zábavy a relaxace si Tim popovídal například s tvůrci z Algoriddim, kteří stojí za populární aplikací djay, a týmem designérů zodpovědných za mikročipy, jenž umí prodloužit výdrž baterie. Nechyběl rozhovor pro německý plátek Bild, kde  poodhalil několik střípků informací o dostupnosti Apple Card.

Podle Tima rozšíření do ostatních zemí ještě nějaké dobu potrvá, především kvůli nespočtu regulačních podmínek a licencí, ale jednou se podle všeho jablečná platební karta do Německa dostane. Hlavní problém tedy tkví především v legislativě a právní ochraně, což může znamenat několik měsíců čekání navíc. Uvidíme, kam se generální ředitel Applu vydá příště, ale zatím se podíval například do Kanady, Číny, Francie, Irska, Itálie nebo Velké Británie, což je za osm let ve funkci solidní výkon. Nezbývá tedy než doufat, že se Cook v dohledné době podělí o detailnější informace o jablečné kreditce či rovnou o datum spuštění v dalších zemích.

Dnes nejčtenější

.