Zavřít reklamu

Přestože se mezi fanoušky herní série Call of Duty hovoří v posledních týdnech především o blížícím se dalším dílu s názvem Modern Warfare, který na počítače a konzole PlayStation 4 a Xbox One dorazí už 25. října, pozornost si zaslouží i o poznání menší titul z dílny Activisionu. Řeč je samozřejmě o mobilní multiplayerové verzi Call of Duty s podtitulem Mobile. Ta byla dlouhé měsíce testována v beta režimu a nyní konečně dorazila na iPhony. 

Call of Duty Mobile je víceméně klasická free-to-play multiplayerová akce, která se může chlubit jak velmi pěknou grafikou, tak spoustou zajímavých herních prvků převzatých právě z počítačových a konzolových verzí. Hra vychází z minisérií Black Ops a Modern Warfare, díky čemuž se můžete těšit na prostředí ze současnosti, maximálně pak bližší budoucnosti. Ale kdo ví, třeba se v budoucnu dočkáme díky updatům i bojišť 2. světové války, kterými si mnohé z nás Call of Duty získalo – tím spíš, když budeme využívat mikrotransakce, které hra vzhledem k tomu, že je ke stažení zdarma, samozřejmě obsahuje.

Ve hře je k dispozici hned několik herních módů, které rovněž vychází z multiplayerů konzolových verzí. Nechybí tak například ikonický Team Deathmatch, kdy vaším jediným úkolem je vyzabíjet všechny protivníky v nepřátelském týmu, či Search and Destroy, ve kterém si užijete buď roli strážců určitého místa nebo naopak roli útočníků, kteří jej mají za úkol vyhodit do povětří. Milovníky Battle Royale pak zajisté potěší fakt, že ani tento režim ve hře nechybí. Mapa, na které se bude tento režim odehrávat, má být skutečně obrovská a především rozmanitá. Hrát můžete jak sami za sebe, tak ve dvoučlenných či čtyřčlenných týmech a využívat díky tomu různé bojové taktiky. 

Pokud se tedy mezi fanoušky Call of Duty řadíte i vy, určitě si titul Mobile nenechte ujít. Kampaň, která je mezi hráči vždy velmi oblíbená, v něm sice nenaleznete, multiplayer jako takový je ale zkrátka zábava. A kdo ví, třeba právě velký zájem o hru donutí Activision k přemýšlení nad tím, zda na telefony přeci jen nepřichystá i díl se singleplayerovým příběhem. To vše ale ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.