Zavřít reklamu

Pokud sledujete československou YouTube scénu, přezdívka Expl0ited vám zajisté nebude cizí. Skrývá se za ním velmi šikovný Peter Altof, který baví svými videi na YouTube, ale i dalších sociálních sítích obrovské množství lidí. Jen na YouTube má 957 tisíc odběratelů, jeho Instagram pak sleduje parádních 593 tisíc sledujících. A jelikož právě tento mladík ke své práci řadu produktů od Applu, rozhodli jsme si s ním právě o Applu popovídat.

explo v telefonu

Jelikož děláme rozhovor pro magazín zaměřený na Apple, první otázka tě asi příliš nepřekvapí. Jak dlouho používáš jeho produkty a jaké bylo tvé první jablečné zařízení?

Keď som začal zarábať svoje prvé peniaze a potreboval som kvalitný fotoaparát, prešiel som na iPhone 6. To sa písal rok 2014 a presne tam sa začala moja Apple zbierka.

Tak to už jsi „sběratelem“ docela dlouho. Co vše od Applu doma máš? 

Kopu iPhonov, ktoré vždy posúvam rodine. Niekoľko rokov mi už perfketne slúžia na strihanie iMac a MacBook, kúpil som oboje naraz keď sa mi pokazil 2500 eurový nadupaný notebook za prvý týždeň a stratil som všetky zábery. Inak som si obľúbil AirPods, Apple watch ale môj absolútny favorit je HomePod.  Jo a mám aj Apple TV ale moc ju nevyužívam.

Tomu říkám skutečně solidní arzenál. Co je podle tebe jeho největší zbraní a naopak slabinou? 

AirDrop  je jednoznačne moja alltime favourite funkcia, ktorú dennodenne využívam.

AirDrop. To je jednoznačne moja alltime favourite funkcia, ktorú dennodenne využívam, keď si posielam footage medzi zariadeniami a kamošmi. Súhra medzi rôznymi Apple zariadeniami je dokonalá a odkedy som prešiel z Windowsov a Androidov na Apple, nepotreboval som nič opravovať. Čiže výhoda je vyladený operačný systém.  Nevýhoda, respektíve vec na ktorú si neviem za tie roky zvyknúť je Apple Music. Z toho som vždy úplne frustrovaný.

 Takže ti tedy AirDrop výrazně usnadňuje práci, že? Přenos přes něj je přeci jen skutečně jednoduchý.

Ano. Moja práca spočíva vo vytváraní obsahu na internet.  Často neberiem kameru ale točím na telefón. Všetko potom airdropujem do Macu kde robím edit. Macbook mám skôr na cesty. 

Když už jsme u natáčení iPhonem, co vlastně říkáš na letošní iPhony 11 a 11 Pro? 

Mám Xs Max, čiže tentorok asi vydržím bez updatu, lebo mi na ňom nič nechýba. Ohľadom tých nových, trochu mi vizuálne vadí rozloženie šošoviek vzadu na fotoaparáte ale pokiaľ to fotí tak ako sa píše v recenziách tak to rád prehliadnem.

A co třeba konkurence a její produkty? Neláká tě něco, popřípadě nepoužíváš něco non-Apple? 

Osobne nie. Ale Mamine som na vianoce kupoval Huawei a bol som prekvapený aký je ten mobil v pohode. Páčia sa mi aj nový Galaxy Note od Samsungu, ktorý má spolubývajúci ale stopku u mňa predstavuje operačný systém. Ten je pre mňa u Apple nenahraditeľný.

Ano, systém je alfa a omega Applu. Když už jsi se ho dotkl, využíváš jej skutečně maximálně – tedy předplácením  a využíváním služeb Applu? 

Platím si iCloud a používam Apple Pay.

A jak Apple Pay tedy hodnotíš?

Milujem to. Konečne si môžem dovoliť zabudnúť peňaženku a zároveň mám kompletný prehľad na čo všetko som zas minul peniaze.

Nedivím se, že jsi z Apple Pay nadšený. To jsou z něj totiž snad všichni, kdo ho využívají. Pojďme ale dál. Co ty a aplikace v App Store. Kolik jsi si jich už za svůj život koupil? 

Rád by som to nepočítal, viem že veľa. Ale ak by som mal vybrať niečo, čo sa mi fakt oplatilo tak je to Lightroom na úpravu fotiek a LumaFusion na strih cez telefón. 

A co novinky jako Apple Arcade či Apple TV+? Plánuješ využívat i je? 

Apple TV mám ale padá na ňu prach.

Neplánujem. Apple TV mám ale padá na ňu prach. Telku už v podstate nepozerám a keď mám čas, absolútne ma fascinujú podcasty a audioknihy. Ohľadom Apple Arcade – to vyzerá perfektne ale hry sa už nehrávam a považujem to za mrhanie časom.

Jasně, to zní rozumně. Pojďme teď od služeb zpět k hardwaru. Je nějaký Apple produkt, na který se skutečně těšíš? 

Počul som niečo o AirPodoch tretej generácie s noise cancelingom a vodeodolnosťou. Ak by to bola pravda tak by som ani nerozmýšlal. 

Je fakt, že právě po těchto vylepšeních pro AirPods lidé volají dost často. Snad se jich tedy dočkáme brzy. Pojďme se na závěr pobavit o tobě a cestování na místa s Applem spjatá. Co třeba ty a Apple Story?

Skočím tam vždy keď je príležitosť. Potom odchádzam z najrôznejšími gadgetmi ako sú inteligentná váha, osvetlenie, fľaša ktorá trackuje vypitý objem, externé nabíjačky. Väčšinou sú to blbosti ale vždy ma fascinovala technika a veci, ktoré dokážu uľahčiť život a poskytnúť o ňom štatistiky. 

A sídlo Applu, tedy Apple Park, tě neláká? 

Mám kopu iných miest, ktoré by som rád videl na ktoré sa ani Apple Park nechytá. 

Dnes nejčtenější

.