Zavřít reklamu

Jaké ochranné příslušenství se vám ve spojitosti s iPhony vybaví jako první? Vsadím se, že u většiny z vás je to tvrzené sklo na displej a kryt na tělo telefonu. S příchodem nových iPhonů 11 a 11 Pro se však na trhu začínají objevovat i ochranné novinky, které by se mohly v budoucnu těšit podobné popularitě jako právě kryty a skla. A jelikož jsou alespoň dle našeho názoru zajímavé, rádi s nimi seznámíme i vás. 

Jednou z nejzranitelnějších částí iPhonů 11 a 11 Pro je bezesporu fotoaparát, který bohužel stále z těla vyčnívá. Zatímco v minulých letech byl alespoň modul jednolitý, tedy se zapuštěnými objektivy, letos se Apple rozhodl objektivy naopak vysunout mírně vně modu, čímž pro ně získal více místa v útrobách telefonu, díky čemuž dosahuje fotoaparát vysokých kvalit. Právě vyčnívající objektivy ale mohou být relativně jednoduše poškozeny – tedy alespoň podle výrobců příslušenství. Ti tak již přišli s řešením ve formě jakéhosi nalepovacího “modulu” ze skla či plastu, který objektivy zarovná se zbytkem modulu a tím je tak lépe ochrání. Vedlejším benefitem je pak změna designu, která může být pro některé jablíčkáře o poznání snesitelnější. 

Jelikož objektivy nad samotný modul fotoaparátu příliš nevyčuhují, je i přídavná ochrana velmi tenká a na tloušťce telefonu se tak prakticky nepodepíše. Ostatně, kvůli použití ultraširokoúhlého objektivu ani nemůže. Jinak by totiž byla tímto objektivem zabírána a de facto by tak znemožnila jeho využívání. Vzhledem k tomu, že se ochrana lepí přímo na skleněný modul fotoaparátu je navíc zajištěna kompatibilita s prakticky veškerými kryty na nové iPhony. 

Jak tedy můžete sami vidět, vynalézavost výrobců příslušenství absolutně nezná mezí. Na druhou stranu, když se dokázaly uchytit i ochranná skla na duální fotoaparáty iPhonů 7, 8 a následně X a XS, rozhodně není vyloučeno, že se nakonec uchytí i tato vychytávka. A co vy, nalepili byste si něco podobného na svůj iPhone, nebo to naopak považujete za vrchol nevkusu? 

Dnes nejčtenější

.