Zavřít reklamu

Ač by se mohlo zdát, že nastává nová éra a drtivá většina spotřebitelů se pomalu ale jistě přesouvá směrem ke streamovacím platformám, musíme vás vyvést z omylu. Tržby v kinech rostou raketovým tempem, diváků je více než kdy jindy a zdaleka to nevypadá, že by se to mělo v dohledné budoucnosti změnit. Toho si je vědom také Apple, který chce na svou chystanou službu Apple TV+ upozornit a nalákat právě pomocí promítání v kinech.

Spuštění Apple TV+ se rychle blíží a oči fanoušků se upínají k chystaným snímkům, které si jablečná společnost na vydání připravila. Nakonec je ale vše jinak a vypadá to, že premiéry se nedočkají ti, kdo si službu předplatí jako první, ale návštěvníci kin. Než budou totiž filmy zpřístupněny na platformě, chce Apple nalákat fanoušky právě tímto způsobem. Jablečná společnost tak jde přímo proti mediálním gigantům jako je Netflix, kteří chtějí, aby byl jejich obsah dostupný pouze na dané platformě. Apple chce takto oslovit také hollywoodské režiséry a scénáristy, jenž jsou zvyklí na tradiční formát. Kromě toho budou pak moci být filmy nominovány na Oscara nebo cenu Emmy.

Tato zajímavé rozhodnutí se bude týkat například dokumentu The Elephant Queen, jenž má vyjít na Apple TV+ 1. listopadu. Několik týdnů předem, konkrétně 18. října, chce Apple promítat film ve vybraných kinech po celých Spojených státech, a navnadit tak diváky právě na předplacení služby. Stejný osud potká pravděpodobně také On the Rocks, kde si střihne roli Rashida Jones, a pozoruhodné snímky Hala a The Banker, jenž se na stříbrném plátně objeví ve stejném předstihu. Co se hlavního počinu On the Rocks týče, společnost má v plánu film představit na filmovém festivalu v Cannes a následně ho vypustit do celého světa pomocí Apple TV+. Jedná se o přinejmenším zajímavý přístup a netradiční marketing, který by mohl chystanou službu trochu popohnat. Nezbývá než čekat, jak se Applu do budoucna vyplatí.

Dnes nejčtenější

.