Zavřít reklamu

Lego již několik let přináší soutěž pod názvem Lego Ideas, ve které může kdokoli na světě přihlásit svůj projekt vytvořený z lega a nechat lidi hlasovat, zda jej podpoří. Pokud se projekt dostatečně líbí a získá 10 000 hlasů, začnou se ním zabývat zaměstnanci společnosti Lego a rozhodnou se na základě dalších analýz, zda jej uvedou do prodeje. Díky této soutěži se již na světlo světa podívalo několik stavebnic, včetně známé rakety Apollo Saturn V.  Jedním z tvůrců vlastní stavebnice, kteří se tentokrát ucházejí o přízeň milovníků lega a Applu zároveň, je designer vystupující pod přezdívkou ABrickDreamer.

Ten soutěží o vaši přízeň pomocí stavebnice s názvem Apple’s Evolution, která vám pomocí 1300 kostiček umožní poskládat ikonické počítače Apple II (1977), Macintosh 128k (1984), iMac G3 (1998), iMac Unibody (2009) a také revoluční produkty jako je iPod, iPod shuffle, iPhone a iPad. To vše včetně stylových stojánků a samozřejmě nesmí chybět ani logo Applu a Steve Jobs. Stavebnice vypadá skutečně skvěle, navíc získat 10 000 hlasů věřím, že nebude vzhledem k množství lidí, co milují Apple, až takový problém, ale bohužel i tak je jen velmi málo pravděpodobné, že by skončila stavebnice na pultech obchodů.

Na všechny produkty má samozřejmě patent společnost Apple, a to včetně jejich designu. Pokud by tak Lego chtělo podobnou stavebnici uvést do prodeje, muselo by získat souhlas Applu, což zřejmě půjde jen velmi obtížně. Každopádně pokud chcete dát tomuto projektu alespoň z vaší strany šanci na život, pak můžete hlasovat přímo zde.

pocitace apple z lega

Dnes nejčtenější

.