Zavřít reklamu

Apple to se zaměstnanci nemá jednoduché. Za posledních několik měsíců se totiž rozjel kolotoč změn, který od té doby nabíral na obrátkách. Jistým katalyzátorem se stala ředitelka maloobchodu, Angela Anhrendts  a Jony Ive, hlavní designér, jenž pro Apple pracoval více než 20 let, rychle následoval. Netrvalo dlouho a svá křesla opustila řada dalších více či méně zvučných jmen, včetně šéfa vývoje Siri, Billa Stasiora, a Stevea Dowlinga, zodpovídajícího za komunikační sektor. Nešťastná série odchodů dlouholetých zaměstnanců se ale snad konečně zastavila.

Za náhlý obrat k lepšímu může David Smoley, bývalý ředitel IT v nadnárodní farmaceutické společnosti AstraZeneca. Po několika karambolech se totiž rozhodl přejít pod křídla jablečné společnosti, doplnit řady a obohatit společnost o nějaké ty nové poznatky. Stejné křeslo jako v předchozím zaměstnaní sice nedostane, ale funkce viceprezidenta pro IT sektor by mu měla stačit. Smoley se bude přímo zodpovídat Marymu Dembymu, ač se zprvu čekalo, že si vezme na paškál spíše řešení týkající se zdravotnictví. Díky svému dlouhodobému působení v oblasti cloudových technologií, v níž měl možnost získat zkušenosti především během svého působení ve společnostech Flex Inc., Honeywell International a General Electric,  si ale vydobyl pozici právě pod Marym.

Uvidíme, jak se Davidovi v budoucnu bude dařit. Konec konců, Apple se snaží hledat posily kde se jen dá a jen málokdo by odmítl pracovat v tak uznávané společnosti. Dohromady v jablečné společnosti pracuje přes 100 viceprezidentů, kteří mají na starost ulehčit od starostí výkonnému týmu a samotnému Timu Cookovi. Zároveň není výjimkou, že se Applu podaří přetáhnout důležitého zaměstnance od jiné korporace či významné společnosti. V tomto případě dbá jablečná společnost spíše na kvalitu než na kvantitu, a tak rozhodují zejména zkušenosti, které Davidovi rozhodně nechybí.

Dnes nejčtenější

.