Zavřít reklamu

Společnost Apple pravidelně podporuje nejrůznější neziskové organizace, z nichž řada je zaměřená na ochranu životního prostředí. V letošním roce se cupertinská společnost spojila s organizací Conservation International v rámci snahy o obnovu zničených travních porostů v keňském Chyulu Hills.

Společnost Fast Company informovala tento týden o tom, že Apple finančně podpoří aktivity, které Conservation International vyvíjí v oblasti obnovování zničených oblastí. Viceprezidentka Applu pro životní prostředí Lisa Jackson uvedla, že práce, kterou Conservation International odvádí, je užitečná hned v několika směrech. Obnovení desítek tisíc hektarů v Chyulu Hills podle ní prospěje okolnímu vzduchu, přírodě i ohroženým druhům. Projekty tohoto typu se často zaměřují na opětovné vysazování travního porostu a stromů. Finanční zdroje, poskytnuté společností Apple, ale v tomto případě poputují spíše k lidem – například na to, aby si masajští pastevci osvojili principy rotační pastvy, která je k travnímu porostu mnohem šetrnější. Lisa Jackson v této souvislosti uvedla, že se Apple chce na ochranu životního prostředí soustředit se stejnou intenzitou, s jakou se věnuje vytváření inovativních produktů.

V loňském roce se společnost Apple dala s organizací Conservation International dohromady za účelem financování obnovy a ochrany kolumbijských lesů. Životnímu prostředí se Apple také snaží pomoci podporou recyklace, využíváním obnovitelných zdrojů energie nebo třeba ekologicky šetrnějším balením svých produktů.

Dnes nejčtenější

.