Zavřít reklamu

Už včera jsme se mohli díky odborníkům z iFixit podívat do nitra 44mm Apple Watch Series 5, díky čemuž jsme si mohli potvrdit, že se téměř nezměnily nejen zvenčí, ale i právě zevnitř. To však nakonec platí jen u větších 44mm verzí hodinek. V těle 40mm verze totiž objevilo iFixit skutečně zajímavé a především pak velmi příjemné vylepšení. 

Stejně jako větší 44mm model, i 40mm model Apple Watch Series 5 je po designové stránce prakticky nerozeznatelný od Series 4. Uvnitř hodinek však naleznete zcela novou baterii s kovovým pouzdrem, která nahradila klasické baterie s pouzdry fóliovými. Tento upgrade umožnil Applu zvýšit kapacitu baterie zhruba o 10 %, jelikož těsnění vnitřku baterie nemusí být u kovového pouzdra zřejmě tak masivní jako u klasické fólie. Příjemným bonusem je pak zvýšená odolnost baterky, která se může hodit třeba při opravách, kdy hrozí její poškození – tedy minimálně při neopatrné manipulaci s ní. 

Přestože se hodinky dočkaly zvýšení kapacity baterie, dle stránek Applu se nezdá, že bychom si u nich měli užít delší výdrž. Je tedy možné, že pro nasazení novinky se Apple rozhodl jen a pouze kvůli jejímu otestování a v následujících letech – pokud se tedy osvědčí – jí využije i ve svých dalších produktech v čele s iPhony. Zda tomu tak opravdu bude však ukáže samozřejmě až čas. Jednotlivé komponenty ve svých produktech totiž Apple zpravidla nekomentuje. 

Dnes nejčtenější

.