Zavřít reklamu

Plánujete s kamarády výlet a chcete si vytvořit společný seznam věcí, které nesmíte zapomenout? Chcete jít se svou drahou polovičkou nakoupit a chcete si oba vytvořit společný nákupní seznam? Popřípadě chcete své myšlenky sdílet s někým jiným? Pokud jste si alespoň na jednu z předchozích otázek odpověděli kladně, tak zbystřete. Určitě už jste poznali, že aplikace Poznámky od Applu je komplexní aplikací, která rozhodně neslouží jen k zapisování textové formy poznámek. Můžete v ní skenovat dokumenty, vytvářet tabulky a dělat další akce, které mohou přijít vhod. Jedna z těchto akcí je také možnost sdílení vaší poznámky s kýmkoliv jiným. Pojďme se tedy společně podívat, jak můžete na Macu či MacBooku jednoduše sdílet poznámku s ostatními uživateli.

Sdílejte vaše poznámky na Macu s jinými uživateli

Pokud chcete s vaší drahou polovičkou, s rodinou, anebo například s kamarádem sdílet nějakou poznámku, tak je samozřejmě nutné, abyste se prvně přesunuli do aplikace Poznámky. Jakmile tak učiníte, tak si buď vyberte poznámku, kterou chcete sdílet, anebo si vytvořte zbrusu novou. Jakmile tak učiníte, tak už jen stačí, abyste v pravé horní části okna aplikace Poznámky kliknuli na ikonu panáčka s +. Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí rozevírací menu, ve kterém klikněte na možnost Poznámka „název“. Poté se otevře malé okno, pomocí kterého už můžete poznámku sdílet. Pozvánku ke sdílení můžete konkrétnímu uživateli poslat například Mailem, Zprávou, zkopírováním odkazu, či AirDropem. Níže si poté stačí zvolit ještě možnost oprávnění. Jakmile budete mít vše nastaveno, tak klikněte na tlačítko Sdílet a vyplňte, s kým chcete poznámku sdílet.

Souvisejíci

Kromě poznámek můžete na vašem Macu také jednoduše sdílet vaší obrazovku, anebo se připojit k obrazovce jiného Macu. Pokud tedy máte rodiče, kteří vlastní zařízení s operačním systémem macOS a dostanete se do situace, kdy jim budete potřebovat pomoci, tak za nimi nemusíte ihned jezdit. Jednoduše se z vašeho Macu připojíte na jejich obrazovku a uděláte to, co potřebujete. Pokud se o této možnosti chcete dozvědět více, tak si rozklikněte související článek, který přikládám k tomuto odstavci.

Dnes nejčtenější

.