Zavřít reklamu

V nově zveřejněném průzkumu American Customer Satisfaction Index (ACSI), v oblasti tabletů a počítačů, opět dominovaly produkty od společnosti Apple. Ty se dlouhodobě drží na vrcholcích různých žebříčků spokojenosti zákazníků a letošní rok není v případě tabletů a počítačů výjimkou.

Produkty Applu si za monitorovaný rok 2019 odnesly v této kombinované kategoriích hodnocení 83 bodů. Jde tak o naprosto totožné skóre, kterého Apple dosáhl loni. O dva body tak společnost předběhla Samsung, který dosáhl na 81 bodů, Amazon, který dosáhl na 79 bodů či HP (78) nebo Acer (77). Apple tímto výsledkem potvrdil lídra v oblasti spokojenosti zákazníků, neboť stejným průzkumům produkty Apple vévodí již čtvrtým rokem po sobě. Zde je však třeba upozornit na to, jakou pozici Apple na americkém trhu má. Výsledky například z Evropy, kde je trh s tablety a počítači daleko více roztříštěný, by s největší pravděpodobností vypadal jinak.

Apple si své místo v žebříčku pojistil celkovým prvenstvím ve všech sledovaných kategoriích, mezi které patří například design, funkce, schopnosti, dostupné aplikace a další. Co se týče celkové spokojenosti s produktovým segmentem jako takovým, nejvíce jsou američtí zákazníci spokojení s fungováním jejich desktopových počítačů, za kterými následují stejně hodnocené laptopy a tablety. Referenční vzorek pro tento průzkum byl zhruba 300 tisíc lidí, měl by tak mít poměrně slušnou vypovídající hodnotu.

Dnes nejčtenější

.