Zavřít reklamu

V dnešním rozhovoru vyzpovídáme muže, který kromě toho, že má na Instagramu 360 000 odběratelů a na YouTube jich je rovnou 700 000, má také blízko k technice a zejména pak k Applu. Selassie je naším dnešním hostem a já mám obrovskou radost, že se ho můžeme zeptat zejména na jeho vztah k moderním technologiím a k Applu samotnému. Jako dlouhodobý uživatel všeho možného i nemožného od chlapců z Cupertina má totiž rozhodně co říct i k tomu, jak se poslední roky mění Apple v jeho vnímání.

Ahoj Selassie, věřím, že s počtem 700 000 odběratelů na YouTube tě není nutné představovat, ale přece jen bych tě na úvod poprosil, aby si našim čtenářům v krátkosti řekl, kdo jsi a jaký je tvůj vztah k technice. 

Pôsobím na YouTube scéne pod menom Selassie, ale moje krstné meno je Matej. V krátkosti o mojom vzťahu technike. Keďže s technikou narábam každý deň, tento vzťah je veľmi pozitívny. Aj keď sú dni, kedy mám pocit, že sa technika spojila proti mne a nechce sa jej spolupracovať; no zvykol som si. Najradšej mám rôzne vychytávky, ktoré zjednodušujú moju prácu. Ako napríklad streamdeck, ktorý používam, keď streamujem.

Jedno z tvých videí nese název Studio za 100 000 €. Vím, že sis tehdy dělal srandu a studio tolik nestálo, zajímalo by mě však, jaká je podle tebe minimální cena, kterou je potřeba investovat do techniky, pokud to člověk s natáčením videí na YouTube myslí skutečně vážně.
 
Veľmi záleží na tom, aký štýl videí chce človek robiť. Ak chce komentovať hry, potrebuje dobrý mikrofón a hlavne výkonný počítač. Ak chce robiť vlogy, mal by mať dobrý mikrofón a kameru. No a ak chce tvoriť comedy videá, ako napríklad PPPeter, mal by mať kvalitné osvetlenie, zvuk aj obraz. Určite to nemusí byť 100 tisíc eur. Počítam tak od 1000 – 3000 eur maximálne.

Je podle tebe možné v dnešní době s telefony, které dokáží to, co před pár lety uměly jen profesionální kamery, natáčet videa na špičkové úrovni pouze pomocí mobilního telefonu?

Myslím si, že je to možné, no tým, že mobil má malý čip, nebude to nikdy vyzerať tak ako z profesionálnej kamery alebo bezzrkadlovky. Ja sám občas používam iPhone XS, keď si nedám pozor na baterku v kamere, ale ten výstup sa nedá porovnať. Radšej by som teda investoval do kvalitnej kamery/fotoaparátu, ako ísť do točenia videí mobilom.

Vím, že miluješ všechny elektronické vychytávky, ale kdyby sis musel vybrat jen jednu věc, kterou považuješ za skutečně revoluční a která ti změnila život, co by to bylo?

Lametric jednoznačne. Je to super panel, ktorý mám položený na stole a dajú sa v ňom nastaviť rôzne veci. Dôležité dátumy, počty followerov, pripomienky, počasie, čas a kopec ďalších vecí. Výborný gadget do firmy alebo štúdia.

Díky své práci dostáváš do rukou od partnerů spoustu zajímavé elektroniky, která byla ta nejzajímavější a která ta nejdražší, kterou jsi měl možnost otestovat?

Najdrahšie sú určite produkty od Lenova, ktorého som ambasádor. Takže desktopy alebo notebooky. A najzaujímavejšie? Tak to boli jednoznačne Phillips Hue svetlá, ktoré sa dajú ovládať cez aplikáciu. Nastavíte si farbu svetiel podľa vašej nálady. Skvelá a príjemná vec.

Jak vnímáš produkty od společnosti Apple, máš pocit, že je pravda to co často lidé píší v diskusích, tedy že po smrti Steva Jobse to již zkrátka není ono?

Ja osobne som skôr obyčajný Apple fanúšik. Mám síce mobil, Mac aj hodinky, no nesledujem veľmi novinky. Apple Watch ma sklamali, pretože som čakal oveľa viac. AirPods sa mi pokazili a Mac našťastie funguje aj po 4 rokoch. Myslím si, že úmrtie Stevea Jobsa hrá rolu v rozhodnutiach, ktoré Apple robí.

Chystáš se pořídit letošní iPhone 11 Pro? (pokud ano, napiš proč, prosím) 

Určite nie. Menil som teraz 8plus za XS a dovolím si povedať, že som urobil skôr downgrade ako upgrade. 8plus mi vyhovoval viac. No a 11 pro neplánujem kúpiť. Radšej počkám ešte rok a uvidím, čo Apple prinesie.

Jaká je největší částka, kterou bys byl ochotný zaplatit za mobilní telefon?

Fúha… Keďže ja sa živím aj „cez telefón“, suma je určite vyššia, akú by povedal hocikto iný, no aj ja mám limit. :D 1000 eur už je taký strop, kedy si aj ja poviem, či mi to za to stojí.

Děkuju moc za rozhovor a přeju, ať tam co nejdřív padne ten milion odběratelů! 

Ďakujem, aj ja a držím palce čitateľom :-)

Selassie

Dnes nejčtenější

.