Zavřít reklamu

Zatímco stříleček a RPG her bylo v posledních týdnech více než dost, logických her bylo v tomto směru jako šafránu. I z tohoto důvodu si vývojáři z Hexagoon a Daylight Studios řekli, že by s tím měli něco udělat a přispěchali s roztomilou puzzle hrou Takoway, jež svým vizuálem i hratelností připomíná šílené hry z východu. Především tedy ze Země vycházejícího slunce, odkud tvůrci čerpali inspiraci. To se však neukázalo jako špatný krok, ba právě naopak.

Milujete malé roztomilé chobotnice a nedáte dopustit na japonskou kulturu? V tom případě vám Takoway udělá radost. Vžijete se totiž do malého mořského stvoření s šesti chapadly, které je nedobrovolně uvězněno v laboratoři a vaším jediným úkolem je utéct. To však nebude tak jednoduché a není divu, že prim budou hrát právě logické hádanky. Spolu s nimi navíc budete muset otáčet a manipulovat prostředím tak, aby se chobotnice mohla přichytit a efektivně pokročič do další části. Ve své podstatě se tedy nejedná o nic příliš originálního, ale díky pozoruhodnému grafickému kabátku a východnímu stylu vás hra na hezkých pár hodin u obrazovky udrží.

Potěší také intuitivní ovládání, rozmanitý level design a inspirace u Monument Valley, která tyto prvky zvládla výtečně. Každá úroveň bude navíc připomínat optickou iluzi a neustále se vás bude pokoušet zmást svou velikostí, tvarem i hloubkou. Je tedy na vás, abyste stvoření dostali pryč z laboratoře a úspěšně ho provedli všemi levely. Hra vyjde již 3. října, záměrně tedy několik dní před Mezinárodním dnem chobotnic, jenž připadá na 8. října. Pokud vás tedy tato roztomilá hříčka zaujala a nevadí vám zaplatit 79 korun, neváhejte zamířit na App Store a hru si předobjednat.

Dnes nejčtenější

.