Zavřít reklamu

Na začátku letošního roku se objevily poměrně zajímavé zprávy o vývoji kopií AirPods Amazonem, který má chtít svými novými sluchátky právě ty od Applu překonat. To sice vzhledem k obrovské oblibě AirPods není v žádném případě jednoduchý plán, avšak díky zajímavým vychytávkám, které chce Amazon svým sluchátkům vnuknout, není rozhodně nesplnitelný. Detaily o některých z nich nyní poodhalili reportéři z CNBC.

Podle zdrojů CNBC se mají sluchátka z dílny společnosti Jeffa Bezose dočkat integrace Alexy, která však bude zřejmě fungovat na stejné bázi jako Siri v AirPodech. Jakoukoliv mobilní datovou konektivitou totiž sluchátka disponovat nemají, takže pro jejich funkčnost bude nutné jejich propojení se smartphonem, skrze který budou “čerpat” data. O poznání zajímavější je pak chystaná implementace řady senzorů či akcelerometru, díky čemuž mají být sluchátka schopna sledovat uběhnutou či ušlou vzdálenost, spálené kalorie jejich uživatele, jeho rychlost a mnoho dalších věcí. To vše přitom zřejmě bez nutnosti připojení k telefonu, tedy samostatně. Silnou zbraní v boji proti AirPods má pak být i cena, která nemá přesahovat 100 dolarů, díky čemuž by byla sluchátka Amazonu o poznání levnější než AirPods. 

Vzhledově podobné

O designu sice tentokrát zdroje neprozradily zhola nic, ale z předešlých zpráv víme, že by i v něm měl jít Amazon ve šlépějích Applu a svá sluchátka vytvořit velmi podobně jako AirPody. Přidá se tak například k Huawei, Xiaomi a další spoustě společností převážně z Číny, které již vlastní verze AirPods s podobným tělem světu představily. Zajímavé přitom je, že ani jednu z nich Apple zatím nehnal k soudu, přestože jsou tyto kopie kromě těla AirPodům velmi podobná i svými názvy – namátkou třeba AirDots, FreePods či podobné zkomoleniny.  

Kdy přesně Amazon svá sluchátka představí zatím jasné není. Spekuluje se však už této středě, na kterou má naplánovanou tiskovou konferenci. Na té by mohl kromě sluchátek ukázat i novou generaci svého chytrého reproduktoru, u které se dle dostupných informací zaměřil především na zkvalitnění zvukové složky, aby byl lépe schopen konkurovat HomePodu. Pokud by mu jak plán s AirPody, tak i s HomePodem vyšel, Applu by mohl zadělat na skutečně velké nepříjemnosti. Prodeje HomePodů jsou totiž už tak dost mizerné a po levných AirPodech s funkcemi navíc by taky mohlo být poptávka velmi slušná.

Dnes nejčtenější

.