Zavřít reklamu

Pokud už jste úspěšně aktualizovali systém vašeho iPhonu na iOS 13, tak už si zajisté užíváte mnoha novinek, které mobilní operační systém od Applu ještě více zdokonalují. V iOS 13 si nelze nevšimnout, že se Apple snaží z iMessage udělat jakousi chatovací platformu, která by mohla konkurovat například Messengeru od Facebooku. Nově si totiž může ve Zprávách v iOS 13 nastavit vlastní jméno a fotografii, která se může zobrazit všem uživatelům, kteří vám napíšou iMessage. Nově také můžete využívat Memoji i na starších zařízeních a jejich samolepky si můžete nastavit jako profilovou fotku. Jak na to si povíme v tomto návodu.

Jak si ve Zprávách v iOS 13 upravit své jméno a profilovou fotku

Na vašem iPhonu, který máte aktualizovaný na iOS 13, se přesuňte do nativní aplikace Zprávy. Jakmile tak učiníte, tak v pravém horním rohu klikněte na ikonu tří teček. Po kliknutí na tuto ikonu se ve spodní části obrazovky objeví menu, ve kterém zvolte možnost Upravit jméno a fotku. Jakmile na tuto možnost kliknete, tak už si jednoduše můžete přepsat své jméno, které se zobrazí ostatním uživatelům. Zároveň si v tomto nastavení můžete zvolit, zdali chcete tyto informace sdílet, a popřípadě si můžete nastavit automatické sdílení všem kontaktům. Pokud chcete upravit svou profilovou fotku a využít například Memoji, tak klikněte v horní části displeje na tlačítko Upravit. Po kliknutí se vám zobrazí rozhraní, kde se kromě Memoji objeví také návrhy z pořízených fotografií. Pokud chcete vytvořit své vlastní Memoji anebo Animoji, tak stačí sjet níže a použít jedno z předpřipravených, anebo pomocí ikony plus v kroužku vytvořit své vlastní.

Souvisejíci

V případě Animoji a Memoji se meze nekladou, a proto si nastavte takovou fotografii, jakou sami uznáte za vhodné. Pozitivní zprávou je, že si Animoji a Memoji mohou užít i uživatelé bez TrueDepth kamery, tedy uživatelé iPhonů 8 a starších. Sice si nemůžete vytvořit vlastní tvář, po vytvoření Memoji však můžete využít předpřipravených samolepek, které lze jako profilovou fotku využít. Nechcete-li lidem ukazovat svou vlastní fotografii, tak je právě Memoji ta pravá cesta, kterou můžete využít.

Dnes nejčtenější

.