Zavřít reklamu

Možná už jste si na našem magazínu všimli hned několika recenzí na produkty od značky Mophie, v našem případě tedy powerbanek. I v dnešní recenzi jsme si pro vás nachystali recenzi na powerbanku od společnosti Mophie, která vás zaujme především svým zpracováním (ostatně jako ostatní produkty od Mophie), a také funkčností. Funkčnost celé powerbanky podtrhuje také fakt, že značku Mophie prodává i samotný Apple ve svém online obchodě. Rozhodně se tedy v tomto případě nemusíte bát, že by byla powerbanka nekvalitní, nedržela svou kapacitu, anebo že by na ní byla uvedena falešná kapacita článků. Konkrétně se dnes podíváme na powerbanku s názvem Mophie Powerstation, která je jakýmsi základním kamenem pro všechny ostatní powerbanky od Mophie.

Powerbanka by dle mého názoru měla být součástí každé domácnosti. Ať už patříte mezi domácí povaleče, anebo jste pořád na cestách, tak powerbanku využijete prakticky pokaždé. V případě domácích povalečů anebo vášnivých hráčů mobilních her je nutné, aby měli zdroj energie co možná nejblíže svému zařízení – a to může být s krátkým kabelem nebo špatně situovanou zástrčkou jednoduše problém. V případě vášnivých horolezců a hikerů v přírodě zástrčku s elektřinou jen tak nenajdete a pokud plánujete někde strávit více, než jeden den, tak je opět powerbanka nutností. Pro klasické účely vám tedy může perfektně posloužit Mophie Powerstaion.

Oficiální specifikace

S powerbankou Mophie Powerstation zvládnete iPhone XS dobít až třikrát.

Jak už to tak bývá, tak na začátku každé recenze nesmí chybět odstavec s různými čísly a specifikacemi, díky kterým si na určitý produkt uděláte obrázek. A v tomto případě to také nebude jinak. Pokud se rozhodnete pro Mophie Powerstation, můžete se těšit na maximální kapacitu 10.000 mAh, která může posloužit až ke 36 hodinám používání vašeho zařízení navíc. Pokud vezmeme v potaz, že iPhone XS má kapacitu baterie okolo 3.200 mAh, tak s powerbankou Mophie Powerstation zvládnete iPhone XS dobít až třikrát. Určitě vás navíc potěší fakt, že se na přední straně kromě klasického USB-A výstupu nachází také vstupní a výstupní USB-C port, který dokáže vašemu iPhonu dodat tíženou energii o mnoho rychleji, a to díky podpory rychlonabíjení Power Delivery (PD). Maximální možný výstup Mophie Powerstation je poté 5V/3A pro USB-C konektor, v případě klasického USB-A konektoru je výstup 5V/2,4A. Rozměry powerbanky jsou kompaktní a vcelku klasické, konkrétně tedy 72 mm x 139 mm x 16 mm, hmotnost je poté okolo 235 gramů.

Balení

Pokud se rozhodnete pro zakoupení Mophie Powerstation, tak se můžete těšit na stylově zpracovanou krabici, která je laděná do bílé a černé barvy. Na přední straně najdete jednoduše vyobrazenou powerbanku v celé své kráse společně se svým názvem a přednostmi. Na zadní straně se poté nachází dodatečné informace, jako například kolik hodin výdrže navíc dokáže určitým zařízením powerbanka dodat. Po otevření krabice na vás vykoukne powerbanka v celé své kráse. Pod ní se poté ještě nachází stručný návod k použití a také USB-A do USB-C kabel, díky kterého můžete vaši powerbanku nabíjet.

Zpracování

Pokud mé recenze čtete častěji, tak už jste si možná všimli, že nemám problém si zaplatit za produkt, který je nějakým způsobem výjimečný a hlavně mi nabídne něco více, než ostatní konkurence. V případě powerbanek se tato přidaná hodnota odráží především na designu a také na konektivitě. V obou těchto případech mi Mophie naprosto vyhovuje. Co se týče designu, tak nemám ani jediné křivé slovo, které bych mohl říci. Mophie Powerstation je zpracovaná naprosto perfektně, zaujme vás poté především vrchní a spodní strana. Tyto strany jsou totiž potaženy textilií, která příjemně padne do ruky a je příjemná na dotek. V případě konektorů už v dnešní době považuji USB-C za naprostý standard, a je jedno, jestli se zrovna dívám na MacBook, či na powerbanku. Na boční straně powerbanky poté najdete jednoduché malé tlačítko společně se čtyřmi LED diodami, které vás po stisknutí tlačítka informují o stavu nabití článků uvnitř powerbanky.

Osobní zkušenost

Powerbanky od Mophie, a teď nemluvím pouze o testované Powerstation, jsou naprosto perfektní. Pokaždé se do nich zamiluji znovu a znovu. Společnost Mophie si zakládá na tom, že i powerbanka by měla mít svůj osobitý styl, což jí se velice daří. Z osobní zkušenosti poté kromě designu mohu vyzdvihnout právě rychlonabíjení pomocí konektoru USB-C, které je pro mě naprostým standardem. Klasického 5W adaptéru pro dobíjení iPhonů jsem se už dlouhou dobu nedotkl a využívám jen ty nabíječky či jiné zdroje energie, které podporují Power Delivery. Během půl hodiny nabíjení pomocí Power Delivery jste schopni se u iPhonu XS dostat na nějakých 50 % baterie, kdežto při použití klasické nabíječky sotva na 20 %.

mophie powerstation recenze

Závěr

V případě, že si nechcete kupovat lacinou powerbanku někde ze supermarketu, tak vám s klidnou hlavou mohu doporučit právě powerbanku od Mophie. Perfektně zpracovaný design společně s ověřenou funkčností vám zajistí úsměv na tváři, který si můžete pojistit ještě využitím rychlonabíjení. Společně s touto powerbankou můžete nabíjet až dvě zařízení najednou, a to skrze USB-C a USB-A konektor. Pokud tedy chcete mít jistotu v podobě energie pro vaše zařízení i na cestách, tak je Mophie Powerstation něco, co hledáte.

Dnes nejčtenější

.