Zavřít reklamu

Jistě si vzpomínáte na poněkud zprofanovanou, ale stále kvalitní hororovou adventuru Among the Sleep, která vyšla v roce 2015 na konzole a počítače. Tehdy uchvátila hráče i samotné recenzenty, především pak díky svému temnému nádechu, unikátním herním mechanikám a dosud nevídanému příběhu. V něm jsme se vžili do malého batolete, jehož rodičům se v noci stalo něco strašného a dítko se samo vydává hledat příčinu toho všeho. Při svém průzkumu samozřejmě zabloudilo i do pokřiveného světa, kde ho naháněli nejrůznější strašáci. Nejnovější počin Mosaic od stejného studia Krillbite se snaží na tuto povedenou adventuru navázat a podle dosavadních ukázek to vypadá, že jablko nepadlo daleko od stromu.

Mosaic nás na rozdíl od paralelních světů zavede do dystopického, temného města, kde naplno propukne surrealistický rozměr hry. Nic tedy nebude na první pohled dávat přílišný smysl a hráč se vžije do role jednoho z občanů, který zažívá nekonečný cyklus práce a nočního bdění. Stále uvažuje nad smyslem života, alespoň tedy do té doby, než začne být se světem něco v nepořádku. Představte si takový Matrix, kde se díky chybě můžete zmenšit na velikost mravence, nebo pozorovat objekty, jak odporují zákonům fyziky. V každém případě chce Mosaic předat také jakési poselství a vyniknout svou uměleckou stránkou, jež má kromě depresivního nádechu i hororový podtón.

Vývojáři se zároveň rozhodli dotáhnout příběh na vyšší úroveň a vytvořili speciální stránku Mosaic Corporation, tedy společnosti, pro kterou hrdina pracuje. Tak jako tak, jedná se o další potenciální hit, jenž vzdáleně připomíná například Inside nebo podobně laděné adventury. Jak přesně bude fungovat hratelnost, herní mechaniky a samotné vyprávění si zatím tvůrci nechávají v rukávu, ale jisté je, že se hry dočkáme v rámci platformy Apple Arcade. Za 4.99 dolarů, v přepočtu 139 korun, tak kromě této adventury budete mít přístup také k mnoha dalším zajímavým titulům.

Dnes nejčtenější

.