Zavřít reklamu

Před pár týdny se na webu objevily informace o novince, kterou Apple s největší pravděpodobností chystá uvést ještě během podzimu. Mělo by jít o sledovací zařízení, které bude fungovat za pomocí Bluetooth a čipu U1. V posledních betách iOS se objevilo několik zmínek, další várka informací však přišla s novou neveřejnou verzí iOS 13.

Sledovací zařízení, podobné tomu od Tile, by se mělo jmenovat Apple Tag. Půjde o maličký modul, který by mělo být možné si přidělat na různé věci a zařízení. Od batohů, přes počítače, až po kabelky, peněženky a další. Snímky z nové nezveřejněné verze iOS 13 ukazují, jak bude vypadat část uživatelského rozhraní pro Apple Tag. Do rozhraní v iOS 13 nové aplikace Find My se objeví zcela nová záložka, která se bude jmenovat „Předměty“. Doplní tak záložky „Lidé“ a „Zařízení“, které se zde nachází nyní. Skrze záložku Předměty bude možné sledovat polohu připojených Apple Tagů, stejně jako nastavovat různé notifikace, které se budou vázat na polohu, resp. na vzdálenost jednotlivých Tagů od dalších připojených iCloud zařízení.

V praxi by to mělo fungovat tak, že si bude možné nastavit notifikaci pro případy, kdy se od konkrétních Tagů vzdálíte na delší, než povolenou vzdálenost. Funkčně toho mají Tagy umět docela dost, od bezdrátové komunikace s mateřským zařízením, přes podporu zobrazení v rámci rozšířené reality, „ztraceného režimu“ a mnoho dalších. Otázkou zůstává, do jaké míry je novinka hotová a kdy se jí dočkáme. Vzhledem k tomu, kolik informací se o ní v iOS 13 nachází, by se dalo předpokládat, že jí Apple představí ještě během podzimu. S jistotou to však tvrdit nelze. Nadcházející keynote, na které by se měly představit nové Macy a iPady, se uskuteční někdy v průběhu října nebo listopadu.

 

Dnes nejčtenější

.