Zavřít reklamu

Zatímco Steve Jobs byl samozřejmou ikonou, Tim Cook to nemá v navazování na svého předchůdce lehké. Doba se změnila, a stejně tak očekávání lidí. To nakonec vyústilo to, že momentální generální ředitel Applu ztratil svou těžce vydobytou pozici v žebříčku nejvlivnějších a nejvíce inspirativních ředitelů. Jablečná společnost sice stále zůstává ikonickou a žádanou společností, ale její představitel a hlavní tvář společnosti z tohoto uceleného obrazu bohužel vypadl.

Na průzkumu a následném sestavení žebříčku se podílela společnost Hired, která vyzpovídala více než 3600 zaměstnanců v technologickém sektoru napříč Spojenými státy, Velkou Británií, Francií a Kanadou. Výsledky sice nelze porovnávat v celosvětovém měřítku, ale přesto se jedná o poměrně jasný ukazatel toho, jak si jednotlivé společnosti vedou. Například žebříček technologických gigantů, v nichž by si většina dotázaných přála pracovat, ničím příliš nepřekvapil. Na prvním místě se umístil Google, který stále zůstává pomyslnou jedničkou. Druhou příčku si vydobyl mediální gigant Netflix a právě třetí místo obsadil Apple. Po něm následoval už jen LinkedIn a Microsoft. Zarážející byl však seznam nejvlivnějších a nejvíce inspirativních generálních ředitelů, v němž chyběl jeden podstatný člen – Tim Cook.

Zdá se, především tedy poslední dobou, že je Apple jakýmsi kultem osobnosti, jíž Steve Jobs bezpochyby byl. Na seznamu nejvlivnějších technologických ředitelů se umisťuje dokonce i deset let po jeho smrti, což jen potvrzuje odkaz, který za sebou zanechal. V každém případě se Tim Cook bohužel do žebříčku letos nepodívá, avšak jeho útěchou může stále být to, že se Apple umístil na třetím místě z pěti v seznamu nejžádanějších společností. Konec konců, Steve Jobs byl jen jeden a málokdy předpokládal, že ho jeho nástupce patřičně nahradí, ne-li dokonce předčí. Na zbytek seznamu se můžete podívat níže. Nechybí známé osobnosti jako Elon Musk nebo Mark Zuckerbeg.

  • Elon Musk, spoluzakladatel a generální ředitel Tesly a SpaceX
  • Jeff Bezos, zakladatel a generální ředitel Amazonu
  • Satya Nadella, generální ředitel Microsoftu
  • Mark Zuckerberg, spoluzakladatel a generální ředitel Facebooku
  • Jack Ma, spoluzakladatel a bývalý představitel Alibaby
  • Sheryl Sandberg, provozní ředitelka Facebooku
  • Reed Hastings, generální ředitel Netflixu
  • Susan Wojcicki, generální ředitela YouTube
  • Marissa Mayer, bývalá ředitelka Yahoo
  • Anne Wojcicki, spoluzakladatelka a generální ředitelka 23andMe

Dnes nejčtenější

.