Zavřít reklamu

Přestože jsme se oficiálního spuštění Apple Pay dočkali v Česku již před více než půl rokem, stále existuje skutečně velké množství internetových obchodů, ve kterých skrze něj nelze za své nákupy zaplatit. Jedním z nich je třeba i internetový obchod Českých drah v aplikaci Můj vlak sloužící pro nákup jízdenek do jejich vlajkových spojů. I do něj však v brzké době možnost platby přes Apple Pay dorazí. 

Jeden z našich čtenářů se rozhodl České dráhy oslovit na Facebooku právě kvůli implementaci možnosti plateb jízdenek přes Apple Pay. Ty mu po pár hodinách potvrdily, že na této možnosti placení, která se vyznačuje především rychlostí, bezpečností a vysokou mírou soukromí, už jejich vývojáři pracují a hodlají ji zavést v přespříští verzi. Na dotaz, kdy bude tento update uvolněn, však  již nebyly České dráhy schopny odpovědět konkrétně, z čehož lze usuzovat, že novinka je zatím spíše v rané fázi testování a její dotažení k dokonalosti tak ještě chvíli zabere. Do té doby tak bude možné využívat pouze klasické platební způsoby skrze platební karty nebo ČD body. 

apple pay ceske drahy

České dráhy se tak připojí například k Alze, která již platby přes Apple Pay na webu umožňuje pěkných pár měsíců a to dle dostupných informací velmi zdárně. Zájem o tuto platební metodu je totiž podle našich informací skutečně velký a totéž se dá očekávat i u Českých drah. Nezbývá tedy než doufat, že se updatu, který Apple Pay do appky přinese, dočkáme v dohledné době. 

Děkujeme Janovi za poskytnutí informací a screenshotu

Dnes nejčtenější

.