Zavřít reklamu

Každý, kdo vlastní Mac nebo MacBooku, už jej alespoň jednou na tisíc procent aktualizoval. A proč taky ne – součástí nových aktualizací je plno oprav nejen bezpečnostních chyb, a také plno nových funkcí, které dokáží uživateli zpříjemnit práci v prostředí macOS. Když se však taková aktualizace na Macu objeví, tak většinou prostě kliknete na tlačítko Aktualizovat. Věděli jste ale, že mnohdy neaktualizujete pouze samotný systém macOS, ale společně s ním i například Safari, firmware a další položky? Pokud se chcete podívat, jakým způsobem si můžete zvolit, které aktualizace se nainstalují, tak určitě dočtěte tento článek až do konce.

Jak si na Macu vybrat softwarové aktualizace, které se mají nainstalovat

Nejprve je samozřejmě nutné, aby se objevila informace o tom, že je k dispozici aktualizace vašeho systému. Jakmile se objeví, tak klikněte v levém horním rohu obrazovky na ikonu Apple loga, a poté z rozevíracího menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému… Jakmile tuto možnost rozkliknete, tak se zobrazí další okno se všemi sekcemi, které se týkají předvoleb. Zde je nutné, abyste našli položku Aktualizace softwaru, kterou rozklikněte. Poté dojde buď k vyhledání aktualizace, anebo k jejímu zobrazení. Pokud si chcete zobrazit, co všechno se při zobrazené aktualizaci nainstaluje, tak klikněte na modrý text Více informací… Poté se zobrazí malé okno, kde už si pomocí zaškrtávacích políček můžete zvolit, co všechno se má při aktualizaci aktualizovat. Pak už jen aktualizaci stačí potvrdit tlačítkem Instalovat.

Souvisejíci

Pokud se vám aktualizace na Macu instalují sami a už nechcete dále vídat otravná upozornění týkající se aktualizací, tak byste možná měli zvážit, zdali by nebylo fajn automatické aktualizace zakázat. Pokud se o tomto postupu chcete dozvědět více, tak si rozklikněte související článek, který přikládám k tomuto odstavci. Pokud pracujete na klasické verzi systému, tak jsou aktualizace opravdu důležité a rozhodně bych se nebál nechat automatické aktualizace povolené. Pokud však máte aktivní vývojářský profil, tak vám mohou aktualizace hodit každý týden, což bývá občas otravné. Volba je však na vás.

Dnes nejčtenější

.