Zavřít reklamu

Ač by se mohlo zdát, že ve filmovém průmyslu, zejména pak Hollywoodu, není pro snílky a nezávislé tvůrce již dávno místo, legendární režisér a generální ředitel studia Bad Robot dokazuje opak. Apple totiž pochopitelně kontaktoval většinu známých tváří a poskytl jim nabídku, která se neodmítá. V mnoha případech dokonce společnost neváhala sáhnout ani po částce několika set milionů, což se stalo také v případě J.J. Abramse. Ten však nabídku slušně odmítl a rozhodl se, že se nehodlá nikomu podřizovat.

Původně jablečná společnost chtěla po Abramsovi smlouvu, která by jeho studia Bad Robot učinila jednou z hlavních tváří chystané služby Apple TV+. Filmaři by pak byli zavázáni tvořit výhradně pro Apple a zásobovat službu dostatkem obsahu. Ten by byl pochopitelně exkluzivní, což byl hlavní důvod, proč se režisér rozhodl smést nabídku ze stolu. Údajně chce nabízet své snímky i dalším společnostem a nechce být vázán pouze na jednu. Hlavním favoritem studia Bad Robot je například mediální gigant WarnerMedia, jenž Abramsovi nabídl o poznání menší částku než Applu. Režisér to však nedělá jen pro peníze a podle jeho slov má u zmíněné společnosti o poznání větší volnost a potenciál.

Souvisejíci

J.J. Abrams se chce zároveň podbízet spíše uživatelům než korporacím. Zkrátka chce tvořit snímky pro fanoušky, pracovat na vlastních franšízách a nebýt svázaný jasně danými termíny, udávajícími kdy má být co vydané. Nyní však k samotné částce, která čítá rovnou šest nul. Apple totiž studiu Bad Robot nabídl 500 milionů dolarů, což je i na filmový průmysl obrovská částka. Smést ji ze stolu jistě vyžadovalo mnoho úsilí, díky čemuž si režisér u fanoušků opět polepšil. Zároveň bude moci nadále tvořit Star Trek pro Paramount nebo přicházet s vlastními, inovativními příběhy. Toto rozhodnutí samozřejmě neznamená, že se Apple a J.J. Abrams rozcházejí ve zlém, ba právě naopak. Jeho studio bude nadále tvořit snímky pro Apple TV+, které jablečné společnosti následně prodá. Například adaptaci novely od Stephena Kinga, Lisey’s Story, která se stane jednu z prvotin na jablečné platformě.

Dnes nejčtenější

.