Zavřít reklamu

Tak, a je to tady. To, co mělo být pro veřejnost dostupné teprve od teto chvíle, už mnozí uživatelé mohli testovat po dobu několika dní ve vývojářských beta verzích iOS 13. Nejedná se o nic jiného, než o zbrusu novou službu Apple Arcade. Tato služba slouží jako měsíční předplatné, díky kterého si můžete zahrát ty největší pecky na vašem iPhonu, iPadu, Macu či Apple TV za nízký měsíční poplatek, který činí 139 korun pro celou rodinu v rámci rodinného sdílení. Vzhledem k tomu, že už i my v redakci Apple Arcade několik dnů testujeme, tak jsme se s vámi mohli podělit o recenzi této nové služby. Pokud tedy nevíte, zdali se do Apple Arcade pustit, či nikoliv, mohla by vám tato recenze pomoci v rozhodování.

Apple Arcade je k dispozici od této chvíle pro všechny uživatele iOS 13. V případě iPadů a Apple TV, respektive iPadOS a tvOS, bude Apple Arcade dostupný již 30. září při příležitosti vydání iPadOS 13 a tvOS 13 pro veřejnost. Co se týče macOS, tak zde si na Apple Arcade budeme muset počkat až do října. Momentálně si tedy  Arcade můžete užít pouze na zařízeních s iOS 13. Apple se nechal slyšet, že postupně do Arcade přidá přes 100 her, které si budou moci uživatelé zahrát. Momentálně je jich k dispozici něco okolo 60. Nové hry by se měly v  Arcade objevovat každý týden. Některé hry v Apple Arcade dokonce podporují bezdrátové ovladače z různých konzolí – kupříkladu ovladač od Xboxu, PlayStation DualShock 4, či další MFi ovladače.

Jak se přihlásit do Apple Arcade?

Pokud byste si chtěli  Arcade prvně vyzkoušet, tak Apple k této službě nabízí jeden měsíc testování zdarma. Během tohoto měsíce se tedy můžete rozhodnout, zdali „za ty prachy“ tato služba stojí, či nikoliv. Pro vyzkoušení  Arcade otevřete App Store, a poté v dolním menu rozklikněte možnost Arcade. Zde už jen stačí stisknout tlačítko Vyzkoušet zdarma a tuto volbu potvrdit. Berte v potaz, že po uplynutí této měsíční doby se předplatné automaticky obnoví, tentokrát už ale za plnou částku. Pro zrušení předplatného stačí v App Storu kliknout na ikonu vašeho profilu vpravo nahoře, a poté rozkliknout možnost Předplatná. Zde už stačí najít Apple Arcade a předplatné zrušit.

Jak začít hrát hry skrze Apple Arcade?

Jakmile se přihlásíte do Apple Arcade, tak už vám nezbývá nic jiného, než se pustit do hraní. Abyste si mohli prohlédnout všechny dostupné hry v rámci  Arcade, tak opět přejděte do aplikace App Store, kde rozklikněte v dolním menu záložku Arcade. Poté klikněte na tlačítko Zobrazit všechny hry. Zobrazí se seznam s dostupnými hrami, kde si už jednoduše můžete vybírat mezi všemi tituly. Jakmile se vám nějaká hra zalíbí, tak u ní stačí kliknout na tlačítko Získat a je hotovo – po stahování můžete ihned začít hrát.

Dnes nejčtenější

.