Zavřít reklamu

Všechny tři nedávno představené iPhony se dočkaly velmi slušného vylepšení výdrže oproti loňským modelům. Apple se však při jejich prezentaci a následně na svém webu pochlubil jen hodinovými hodnotami a nikoliv přesnými detaily například o kapacitě baterií, která má právě na výdrž telefonu přímý vliv. I tento údaj však již díky čínskému certifikačnímu úřadu TENAA známe. 

Spekulace o výrazném navýšení kapcity u nových jablečných telefonů se naplnily. Zatímco iPhone XR disponoval baterií s kapacitou 2942 mAh, jeho nástupce iPhone 11 nabízí 3110 mAh. Mnohem většího skoku se však dočkaly iPhony 11 Pro a Pro Max. První jmenovaný se může chlubit kapacitou 3046 mAh, zatímco jeho předchůdce iPhone XS nabízí “jen” 2658 mAh baterii, a iPhone 11 Pro Max pak dostal do vínku baterii s kapacitou 3969 mAh, zatímco iPhone XS Max měl “jen” 3174 mah. Nárůst kapacity je tedy u řady Pro skutečně značný a nyní se tak čemu divit, že telefony vydrží o dlouhé hodiny v provozu déle než modely z loňského roku. 

Certifikační orgány rovněž potvrdily, ve všechny tři letošní iPhony jsou osazeny 4 GB RAM paměti, což včera odhalily i první benchmarkové testy. V uplynulých týdnech a měsících přitom mnozí analytici kalkulovali s tím, že se Apple minimálně u svého největšího modelu rozhodně pro navýšení RAM ze 4 GB, kterými disponovaly i iPhony XS a XS Max, na 6 GB, což by mu mělo zajistit daleko větší plynulost například při znovuotevírání aplikací v multitaskingovém menu. Apple však zřejmě usoudil, že podobné navýšení je zbytečné a ponechal standardní 4 GB.

Dnes nejčtenější

.