Zavřít reklamu

O chytrých brýlích se toho napsalo už poměrně dost a není pochyb, že technologičtí giganti se na tento segment brzy vrhnou. I Facebook už před let oznámil, že by v budoucnu mohl s podobnými brýlemi přijít. Bylo tomu tak na jeho konferenci v roce 2016. Od té doby ale o hodinkách z dílny sociální sítě nebylo slyšet. Nyní se ale podle CNBC začíná na hodinkách skutečně pracovat.

Chytré brýle mají údajně název „projekt Orion“, a to podle lovce z řecké mytologie. Na zařízení pracuje Facebook Reality Labs a s brýlemi má smělé plány. Společnost si totiž slibuje, že brýle nahradí smartphony. Za pomoci malé obrazovky by mělo být možné volat přátelům, provozovat živý přenos či zobrazovat další informace. To vše bez nutnosti použití smartphonu. Brýle by se ovládaly hlasovým asistentem, který vyvíjí stejný tým. Facebook se mimo svůj vlastní projekt spojil se značkou Ray-Ban kvůli krátkodobějšímu projektu, jenž nese název Stella. Mělo by se jednat o brýle konkurující Snapchat Spectacles. Tyto brýle by měly mít svou vlastní doprovodnou aplikaci. Kdy se ale brýlí ze spolupráce Facebook a Ray-Ban dočkáme, není známo. Své vlastní brýle, které by měly nahradit smartphone, chce mít Facebook připraveny pro zákazníky v letech 2023 až 2025.

Na chytré brýle má zálusk i Apple, o čemž hovoří i nespočet patentů. Technologický gigant se má spoléhat převážně na AR. Technologie by měla být schopná zobrazit na brýlích dokonce informace o blízkých památkách, zajímavostech nebo pomocí ukazatelů uživateli promítnout, jak se dostat k navolenému cíli.

Dnes nejčtenější

.