Zavřít reklamu

Společnost Apple po druhé za necelé tři roky masivně investuje do svého dlouholetého partnera, společnosti Corning. Ta pro Apple (a ostatní výrobce smartphonů) vyrábí odolná skla Gorilla Glass, která se vyznačují svou velkou odolností a proto jsou právě na výrobu smartphonů velmi oblíbená.

Společnost Apple dnes oznámila, že ze svého speciálního fondu vyčlenila 250 milionů dolarů, které investuje do společnosti Corning. Ta Applu dodává skla pro iPhony, iPady a Apple Watch a obě firmy společně již několik let úspěšně spolupracují. Investice navazuje na první z roku 2017, kdy Apple zainvestoval 200 milionů ze stejných důvodů jako nyní. Investice mají firmě Corning pomoci s vývojem nových technologií, které přinesou ještě odolnější a kvalitnější skla pro iPhony, iPady a Apple Watch. Apple a Corning spolupracují už více než deset let a za tu dobu se obě firmy posunuly obrovským způsobem vpřed. Skla od Corning se objevily jak u prvních iPhonů, tak také u všech doposud prodávaných iPadů či Apple Watch. Celkem obchody Applu se společností Corning přesahují 3 miliardy dolarů.  Dle prohlášení Applu se na této spolupráci do budoucna nic měnit nebude a investice mají jen zajistit to, že budou pro Apple produkty k dispozici ty nejlepší komponenty v této oblasti.

Apple svůj tzv. Advanced Manufacturing Fund využívá pro potřeby investic u svých důležitých strategických partnerů, kteří dodávají potřebné komponenty pro všechny hlavní Apple produkty, a jsou z USA. Společnost z Cupertina tímto způsobem proinvestovala už více než miliardu dolarů. Mezi další příjemce finančních prostředků z tohoto fondu patří například společnost Finisar (která se zaměřuje na laserovou technologii využívanou v True Depth modulech) nebo Elysis (ta se zabývá ekologickým zpracováním hliníku).

Dnes nejčtenější

.