Zavřít reklamu

Třemi objektivy fotoaparátu na zádech by se zanedlouho nemusely pyšnit jen iPhony 11 Pro, ale i nová generace iPadů Pro. Vyplývá to alespoň z tvrzení hned několika zdrojů z uplynulých měsíců, ale i z dnešní zprávy leakera Sonnyho Dicksona, kterému do rukou dostaly dokonce i fotografie maket novinek od dobře informovaného zdroje. Na těch je zcela jasně vidět použití čtvercového modulu fotoaparátu s trojicí objektivů a LED bleskem. 

Design fotoaparátu není s tím z iPhonu 11 Pro zcela shodný. Jiné je jak rozmístění objektivů, tak i celkové zpracování modulu. Minimálně zpracování se však nelze vzhledem k jinému materiálu použitému na tělo iPhonu 11 Pro a iPadu Pro divit. Zatímco iPhone je ze skla, tělo iPadu Pro tvoří obligátní hliník, které zřejmě nelze vytvarovat tak dokonale jako právě sklo. Hliník je mimo jiné i jedním z důvodů, proč iPady nepodporují bezdrátové nabíjení, které by se některým uživatelům u těchto produktů velmi líbilo. Vzhled je však dle zdrojů leakera Sonnyho Dicksona to jediné, co se u fotoaparátu iPadu Pro v porovnání s iPhony 11 Pro změnilo. Ve vlastnostech by se měly totiž oba fotoaparáty shodovat nebo být minimálně velice podobné, což je pro milovníky fotografování či natáčení iPadem rozhodně skvělá zpráva. 

Zdroje leakera sice neprozradily, kdy přesně bychom se mohli představení novinky dočkat, avšak naprostá většina zdrojů se shoduje na jaře příštího roku. Objevily se sice i zprávy hovořící o představení letos na podzim, avšak těch bylo ve srovnání s těmi jarními o poznání méně. V redakci se tak též přikláníme spíš k příštímu jaru a první Keynote roku 2020, která právě tuto novinku představí. Tak či onak, takto vylepšený iPad Pro zřejmě příliš očekávaným produktem nebude, jelikož toho kromě fotoaparátu moc nového nepřinese. V souvislosti s ním se totiž spekuluje snad už jen o výkonnějším procesoru a snad i navýšení RAM. Žádné další revoluce ale u tohoto produktu Apple alespoň protentokrát z rukávu nevytáhne. 

Dnes nejčtenější

.