Zavřít reklamu

Pamatujete si ještě na legendární hororovou herní sérii Five Nights at Freddy’s, jež ještě před několika lety kralovala žebříčkům a oslovovala miliony hráčů po celém světě? Její sláva již dávno zašla a žánr prošel pořádnou proměnou, ale to neznamená, že na své dílo tvůrci zapomněli. Ba právě naopak, původní vizionář, Scott Cawthon, před nedávném dokonce vydal několik z celkových šesti dílů také na mobilní zařízení a tím rozhodně nekončí. Tato povedená hororová adventura se totiž rozšíří i do třetí dimenze. A dám nám pořádný důvod se zase bát.

Five Nights at Freddy’s AR: Special Delivery se, jak už název napovídá, přesune do rozšířené reality, s čímž Scottovi pomůže herní společnost Illumix. Ta se zaměřuje především na AR tituly a spolu s původním tvůrcem oznámila pokračování, které nám má opět po dlouhé době způsobit noční můry a husí kůži. S počítačovou verzí nepočítejte, tento díl FNAF se podívá pouze na mobilní zařízení. To však není na škodu, díky tomu alespoň nebudou hráči vázáni na svůj domov a budou si moci udělat například strašidelný výlet do přilehlého lesa nebo opuštěné budovy, čímž si jen umocní celkovou atmosféru. Nebudou chybět staří známí v podobě robotích plyšových zvířat, která sice vypadají na první pohled roztomile, ale záhy vás přesvědčí o opaku.

Hry se sice dočkáme na iPhonech a Androidích telefonech až ke konci roku, ale již nyní se můžete předběžné registrovat na oficiálních stránkách. Tam zároveň najdete dodatečné informace a brzy také datum vydání. Uvidíme, jak si nejnovější přírůstek do série povede, ale právě rozšířená reality by mohla pomoci tuto pozapomenutou sérii opět nakopnout a vrátit jí její zašlou slávu. Otázkou zůstává, jak si tvůrci poradí s ovládáním, ale po zkušenostech z předchozích dílů se o osud téhle hororové hříčky rozhodně nebojíme. Troufnete si vydat se po dlouhé době zpět do útrob světa, kde na vás ve tmě číhají samé hrůzy?

Dnes nejčtenější

.