Zavřít reklamu

Maloobchodní prodejny značky Apple byly vždy něčím víc, než jen obyčejnými obchody. V posledních letech se zde setkávají členové lokálních komunit a pořádá se zde plno vzdělávacích i kulturních pořadů nejrůznějšího zaměření. Apple Story ale hrají také důležitou roli při vydávání nových produktů. Při letošní zářijové Keynote si dokonce prodejny Applu vysloužily svůj vlastní čas na pódiu.

Kromě toho, že při Keynote přišla řeč na Apple Story, byla také veřejnosti oficiálně představena nová vedoucí maloobchodu Deirdre O’Brien, která tuto funkci převzala po Angele Ahrendts. Při této příležitosti jsme se také mohli dozvědět, jak budou prodejny vypadat pod jejím vedením. Deirdre se chce v této oblasti soustředit především na dva klíčové faktory, z nichž prvním je personalizace. Příkladem takové personalizace je například nový projekt s názvem Apple Watch Studio, v jehož rámci si mohou uživatelé sami sestavit vlastní kombinaci řemínku a pouzdra Apple Watch. Novinkou je také interaktivní galerie, kde je možné prohlédnout si nový produkt online v rozšířené realitě.

Druhým faktorem, který by měl formovat nové Apple Story, je trade-in program. Ten sice není v prodejnách Applu žádnou novinkou, v minulosti ale nesl název Apple GiveBack. Program má mít přínos nejen pro uživatele, kteří se budou moci snadno a bezpečně zbavit svého starého iPhonu a získat za zvýhodněných podmínek nový model, ale prospěje také životnímu prostředí a usnadní recyklaci starých modelů.

Loni v říjnu představila společnost Apple zbrusu nový program svého projektu Today at Apple, a těsně před odchodem Angely Ahrendts vydal nový katalog akcí pro každou z prodejen. S nástupem Deirdre O’Brien dal ale Apple najevo, že existují i jiné způsoby, jak nabídnou zákazníkům lepší zážitek, a to vylepšení způsobu prodeje. Jakýmsi symbolem nových Apple Storů se stala ikonická prodejna na newyorské Páté Avenue, jejíž znovuotevření je – stejně jako spuštění prodeje nových iPhonů – naplánováno na 20. září. Otevírání prodejen ve stejnou dobu, kdy je zahájen prodej nových produktů, není u Applu ničím neobvyklým, v souvislosti s vydáním nových iPhonů k němu ale ještě nedošlo.

„Naše prodejny jsou tím nejlepším místem pro oslavu.“

Minulostí se do jisté míry stanou i legendární fronty na nové produkty – se zavedením aplikace Apple Store dal Apple jasně najevo, že předobjednávky i standardní objednávky lze pohodlně a spolehlivě provádět i online. Pro nadšence nicméně bude i nadále den spuštění prodeje zážitkem, který si budou chtít vychutnat se vším všudy. Nákup v kamenné prodejně je navíc spojen s příležitostí poznat nové lidi se stejnými zájmy, navštívit skvěle navržené prostory a využít „naživo“ všech možných služeb. Nechme se překvapit, co nová éra Apple Storů přinese.

Dnes nejčtenější

.